Инфо

29. октобар 2020.29. окт 2020.
С. С.

С. С.

ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

ПОТЕРА ЗА ЧУДОМ


Ако би се послужили метафором, МАЧВА није стигла на последњи воз за опстанак, али нада још постоји у трчању за њим и нади да ће га сустићи на некој од наредних станица. Није спорно да до циља има још пауза за тај воз, али је упитна снага да Мачва буде на станици у истом тренутку. У сезону су Шапчани ушли са малим шансама за спас. Имали су седам дана краће припреме и знатно више играча који су отишли, него што су дошли у клуб и без основа за даља ангажовања.

МАЧВА – НАПРЕДАК 1:2 (0:2)
Стадион Мачве. Без гледалаца. Главни судија: Зоран Широки (Смедерево); помоћници: Петровић (Ниш) и Војнић (Бољевац). СТРЕЛЦИ: Адамовић (11 м) у 58. за Мачву; Мијић у 12. и 28. (11 м) за Напредак. ЖУТИ КАРТОНИ: Пејовић, Дабић, Адамовић, Зукановић и Обровац (Мачва); Мршић, Марјановић и Миловановић (Напредак). ЦРВЕНИ КАРТОНИ: Пешић у 94. (Мачва); Маринковић у 57. минут (Напредак).
МАЧВА: Гордић, Пејовић (Трипковић), Ивић, пешић, Ортиз, Дабић, Мијаиловић, Дукић (Обровац), Зукановић (Шушњар), Адамовић, Кнежевић.
НАПРЕДАК: Остојић, Миловановић, Маринковић, Костић, Милуновић, Мршић, Кочић (Милошев), Мијић (Ћуковић), Спремо (Лукић), Марјановић, Лековић.


Уз мало играча у комбинацији, умор и суспензије чине своје из меча у меч. Јасно је било да екипа не може бити конкурентна екипама из горњег дела табеле, а све је теже бити конкурентан екипама из дољег дела које једноставно имају више алтернатива и када стартних 11 нису бољи од момака у црвено-црном. Све поменуто је било очекивано, а онда су се надовезале прилике које се тешко стварају, а и оне се не искористе, противници који не пропуштају шансе и као додатна мука, судијске одлуке из категорије дискутабилних, а на штету Мачве. Последња до сада је поништен гол Зукановића против Напретка, при резултату 2:1 за госте, због играња руком према процени Широког. Неки дневни листови су већ одлучили да су играчи Мачве изазвали „буру“ јер им арбитар „није признао гол руком“. ВАР се у Енглеској показује као врло несавршен, но тешко да би нешто погоршао у српском фудбалу.
Већ сада се може рећи да би спас Мачве био чудо, можда и оно што се снимају, не баш филмови, али краћи документарци. Пре две сезоне су у трећој лиги Енглеске отписали Вимблдон због двоцифреног заостатка 12 кола пре краја, а „донси“ су потом само једном изгубили до краја и изборили спас. О томе је настао „Велики бег“. Мачви је потребно то. Чуда се дешавају, чуда су ретка. Помоћ је хитно потрбна, наглашава тренер Драган Аничић.
-Шабац је добио власт и клуб очекује брзу помоћ, јер је град највећи финансијер. У супротном од свега неће бити ништа – истиче Аничић.
Нема дуже најаве наредног кола, после пет узастопних пораза, Мачва гостује Партизану који не сме да киксира. Минималне су шансе да не буде и шести узастопни пораз.

Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa