Инфо

29. октобар 2020.29. окт 2020.
ЗАХУКТАВАЊЕ СЕЗОНЕ
ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

ЗАХУКТАВАЊЕ СЕЗОНЕ

Досадашњи ток потврдио да ће бити неизвесна сезона. Звезда изненадила у позитивном смислу. Најјачи још подижу форму. Вирус направио „карамбол“ у распореду. Нико са максималним учинком
Током викенда нас очекује пето коло Супер ватерполо лиге, али су услед појаве Ковида 19 у редовима Партизана, неки мечеви одложени, те екипе имају четири или три одигране утакмице, но и на тако малом „узорку“ нико нема максималан учинак, а само две су непоражене до сада. На врху је „Нови Београд“, новајлија у лиги, али један од најискуснијих и најбољих састава. У стручном штабу који предводи Владимир Вујасиновић су и Александар Шапић и Александар Ћирић. Свако ко чита овај текст зна о коме се ради. Ристичевић на голу и Басара довољно указују на квалитет тима који је деловао сјајно на почетку, доминирао против првог фаворита Србије, Радничког из Крагујевца, али је у дуелу са „Црвеном Звездом“ показао и слабости, спасивши бод. Иако је Звезда била четврти фаворит, после подмлађвања тима, предвођена старим тренером Филиповићем бележи добре резултате и још боље игре. У конкуренцији за голмана је некадашњи капитен Шапчана Дарко Алексић, а у стручном штабу је бивши тренер „делфина“ Балша Николић. Лако су савладали Бањицу и Партизан, били на корак од велике победе над Новим Београдом. Ипак, њима тек следе Раднички у Крагујевцу и Шабац у Београду.
Крагујевачки „Раднички“ је први фаворит Супер лиге, највише је уложио, највише могућности има за улагање и највише нових играча је довео, без одласка било којег битног. У тиму Стевановић има једног Рашовића, Добожанова, Укропину, уз раније присутне Лукића, Тохоља. Срећа их је следила у Шапцу, застали су у Београду. Јасно је да ће све осим титуле за Раднички бити неуспех. „Партизан“ се консолидује и када се сви опораве од вируса, биће то млади тим без могућности да буде шампион, али потенцијалом да направи свима проблем и напредоваће из рунде у рунду. Нешто мање искуство Милоша Королије на клупи може бити проблем. Попут Партизана, опасна може бити „Војводина“ са неколико искусних, добрих играча: Гусаровим, Петровским, Тркуљом, преталентованим Марићем и Гавриловићем на голу. Тријумф нашег клуба у Новом Саду може бити изузетно важан у наставку сезоне. Табела сада вара, јер њих у наставку очекују лакши ривали, до сада су играли са три најјача клуба, Земун беше лак залогај. Потенцијална „мина“ су и Нишлије. Бањица и Стари Град су најугроженији.
ШАБАЦ би требало да има лаган посао у петак против „Бањице“, врло талентоване екипе, кадетског шампиона, играче по калупу најбоље ватерполо школе Европе, Партизана, али још неискусног за најјаче тимове, а потом следи велики дерби против Црвене Звезде, у који ће Београђани непоражени и пуни самопоуздања.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa