Инфо

5. новембар 2020.5. нов 2020.
ЛАЖНА СКУПШТИНСКА ВЕЋИНА
ЛИСТА “ШАБАЦ ЈЕ НАШ” НИЈЕ ПРИСУСТВОВАЛА НИ ДРУГОЈ СЕДНИЦИ СКУПШТИНЕ ГРАДА

ЛАЖНА СКУПШТИНСКА ВЕЋИНА

“Док надлежни државни органи не буду решили по свим нашим жалбама, приговорима и кривичним пријавама, ми нећемо присуствовати седницама ове лажне скупштинске већине”, рекао је шеф одборничке групе „Шабац је наш“ у претходном сазиву Скупштине Града, адвокат Живојин Вулетић. “Суд је пресудио у петак и још увек није пресудио о свему, а већ су тела изабрана и ти људи су почели да раде свој лажни посао”, рекао је носилац листе “Шабац је наш” Небојша Зеленовић
Представници листа „Небојша Зеленовић – Шабац је наш“ и „Прилика“ нису присуствовали ни другој седници Скупштине града Шапца. Поново су одржали конференцију за медије у пешачкој зони Карађорђеве улице, пред сам почетак седнице и још једном су поновили да не признају резултате локалних избора у Шапцу.

-Док надлежни државни органи не буду решили по свим нашим жалбама, приговорима и кривичним пријавама, ми нећемо присуствовати седницама ове лажне скупштинске већине. Још један разлог који нас уверава да смо донели праву одлуку је скупштински материјал. Пре непуна два дана је стигао и у њему је велики број разрешења директора јавних предузећа и установа. Нигде нема предлога ни за једно постављење. Неки људи се разрешавају зато што су поднели оставку, али нема ко је алтернатива и шта предлаже Српска напредна странка уместо њих. Други се разрешавају зато што су у в.д. мандату, али опет нема ко ће доћи на њихово место, а скоро сви директори СНС су у в.д. статусу и по неколико година. Трећи се разрешавају мимо свих законских услова, што ће бити посебан поступак пред надлежним судским органима и што ће грађане коштати доста новца, рекао је шеф одборничке групе „Шабац је наш“ у претходном сазиву Скупштине Града, адвокат Живојин Вулетић.

На конференцији је говорила и Јелена Крстић, ветеринар, нестраначка личност на листи „Шабац је наш“. Истакла је да своје учешће на овој листи не сматра бављењем политиком него борбом за опстанак.
-За мене као представника 20.000 Шапчана који желимо да живимо и радимо нормално, да поштујемо закон и уживамо заштиту истог, потпуно је неприхватљиво учешће у оваквој Скупштини, обесмишљеној, узурпираној, незаконитој. Ми још увек на улици тражимо правду. Закони још нису испоштовани, судови се још нису изјаснили и ово је једини начин да се наш глас чује, рекла је Јелена Крстић.

Срђан Митрашиновић, у име коалиције „Метла – Опстанак“ је подсетио да се они од почетка изборног процеса позивају све стране да поштују моралне и етичке кодексе и Закон који регулише овај процес. Истакао је да је и до 21. јуна било покушаја да се Закон не поштује, а да је од тог дана јасно да су се догодиле ствари које нису у складу са изборним прописима.

-Од тада па до данас позивамо надлежне институције да раде свој посао у складу са Законом. Тамо где су нормална, уређена друштва у којима систем функционише, у случају када неко не поштује Закон реагују институције. Код нас то, нажалост, није случај. Ми још не знамо шта је законита одлука. Једно тело, у року од месец дана, по истом случају доноси две потпуно различите одлуке. Ми не знамо да ли је, у првом случају, у складу са Законом да када има више листића у кутији него што је људи гласало, се распушта бирачки одбор или се не распушта, као у другом случају. Такође, не знамо ни да ли је по Закону да и заменик члана ГИК-а прати судбину самог члана. Немамо ни одговор да ли је у складу са Законом да једна листа у сталном саставу ГИК-а има више од 50 одсто чланова. Посебно је интересантно како се тумаче рокови. Наш правни тим сматра да је то можда и највећи допринос развоју правне науке од Римског права до данас. Ми не захтевамо, ми молимо надлежне институције само да поступају по Закону, да утврде да ште истина у овом процесу и да та истина добије епилог у складу са Законом, рекао је Митрашиновић.
Милутин Станковић из УДС “Прилика” такође сматра да треба сачекати да све институције кажу своје мишљење. Такође, навео је да материјал за седницу Скупштине која се одржавала тог дана, није добио лично, него преко комшије.

Оставили смо 209 милиона у буџету
Према речима Небојше Зеленовића, у Шапцу се десило насиље које је прво било физичко, а потом и правно.
-Не знамо шта се дешава. Не знамо какве се одлуке доносе, али оно што знамо је да су све инспекције, све заробљене институције у функцији да утврде како је ово град који је пропао, а како смо ја и мој тим озбиљни криминалци. Све што је најавио председник Вучић пре неколико недеља се управо сада и дешава. Дешава се истрага. Ја потпуно миран чекам да дам одговоре на све питања. Ислеђивали су ме више пута и нека наставе са тим. На буџету града, оног тренутка када се десила та лажна Скупштина и лажно заузимање институција, остало је 209 милиона динара. Град никоме не дугује ни динара и све своје обавезе извршава у дану. На зараде иде само 17 одсто буџета, а све остало на инвестиције, а 30 одсто су капиталне инвестиције. То је сан сваког града, не само у Србији, него у региону, навео је Небојша Зеленовић и додао да је сигуран да ће, када све дође до суда на који не може да утиче Александар Вучић, све пресуде бити потпуно другачије од ових данас и да ће све оне рећи да се у Шапцу десило физичко и правно насиље из кога је једини излаз понављање избора.


-Материјал је такав да у дневном реду немамо ни све тачке које су наведене. Сматрамо да не треба да будемо на тој седници, јер ни они не желе са нама да разговарају и да нас упуте у седницу на прави начин, рекао је Милутин Станковић.

Док надлежни државни органи не буду решили по свим нашим жалбама, приговорима и кривичним пријавама, ми нећемо присуствовати седницама ове лажне скупштинске већине


Носилац листе “Шабац је наш” Небојша Зеленовић назвао је Скупштину лажном, као и градоначелника. Као доказ за то да су сви органи изабрани у Скупштини лажни навео је то да је Суд донео још једну пресуду у петак по неким жалбама.
-Суд је пресудио у петак и још увек није пресудио о свему, а већ су тела изабрана и ти људи су почели да раде свој лажни посао. Све што проистекне из тога у наредном периоду је лажно, јер ништа није урађено по Закону и ми за све то имамо доказе. Имамо фасаду суда, фасаду тужилаштва и фасаду полиције. То су органи који треба да заштите уставни поредак ове државе, тако што штите право сваког грађанина да слободно гласа, рекао је Зеленовић.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa