Инфо

5. новембар 2020.5. нов 2020.
Молба да се озбиљно схвати ситуација
ПОСЛЕДЊИ ИЗВЕШТАЈ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Молба да се озбиљно схвати ситуација

Имамо још 31 Ковид позитивног суграђанина у последња 24 сата, а хоспитализовано је 29. Тренутно се два пацијента налазе у респираторној јединици, рекао је командант Штаба за ванредне ситуације и градоначелник Шапца Александар Пајић
Ковидом 19 заражен је још 31 Шапчанин, док је њих 29 смештено у шабачку Општу болницу. Ови подаци су изнети на састанку Штаба за ванредне ситуације одржаном у среду (јуче).

-Ситуација у граду Шапцу је и даље тешка и нестабилна. Имамо још 31 Ковид позитивног суграђанина у последња 24 сата, а хоспитализовано је 29. Тренутно се два пацијента налазе у респираторној јединици. Не користе респиратор, али им је клиничка слика из средње тешке прешла у тешку. Наши суграђани то треба да схвате као упозорење да озбиљно схвате тренутну епидемиолошку ситуацију. Молимо да се све породичне прославе, окупљања у ресторанима, кафићима, смање на најмању могућу меру. Повећан број Ковид позитивних је свуда у Европи. Имамо у нашем окружењу на хиљаде новооболелих и десетине људи свакодневно губе живот. Молим све да се одговорно и озбиљно односе према епидемиолошкој ситуацији, рекао је командант Штаба за ванредне ситуације и градоначелник Шапца Александар Пајић.
Када су у питању образовне установе, позитиван је још један ученик. На територији града позитивна су укупно 23 ученика и 10 просветних радника. Није било новозарежних здравствених радника, односно, тај број је укупно 24 и сви су на кућном лечењу.

-Извештај Комуналне полиције о поштовању мера од стране трговинских ланаца и угоститељских објеката каже да је било кршења у само три случаја. Тај проблем је био знатно већи. Сада само три објекта мере не поштују стриктно и верујемо да су схватили и власници и пословође тих објеката да је ситуација изузетно озбиљна и да треба сви да поведу рачуна. Иако је стање задовољавајуће, интензивна контрола ће бити и преко викенда, јер тада очекујемо већи број гостију у локалима, рекао је Пајић.
Привремена ковид болница која се налази у сали Економске школе је стављена у приправност. Урађене су све припремне радње.

-Ситуација још увек није таква да је она потребна. Капацитети Болнице за сада апсолутно испуњавају потребе, али је ситуација крајње озбиљна, навео је Пајић.
Истакао је и да су надокнаде за здравствене раднике који раде у ковид амбулантама и ковид болницама исплаћене од стране државе.

-Срећа је да имамо поуздане људе који су спремни да раде свој посао и у овим отежаним условима. држава је ту да брине о повећању њихових новчаних прихода како би се сви заједно што боље изборили са Ковидом 19, рекао је Пајић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa