Инфо

5. новембар 2020.5. нов 2020.
Ученици и професори Шабачке гимназије  освојили су три награде
На Међународној манифестацији Обележавање Дана интелигенције

Ученици и професори Шабачке гимназије освојили су три награде

Стручни жири наградног конкурса Међународног пројекта Дан интелигенције, у организацији МЕНСЕ Србије, Креативних учитеља и Института за модерно образовање, од 308 пријављених догађаја и 280 послатих извештаја и од укупно 30 додељених награда, доделио је три награде ученицима и професорима Шабачке гимназије:у категорији најактивнијих школа и вртића - Шабачкој гимназији; у категорији награђени наставници – Радмили Вучић и у категорији специјалне награде – Биљани Дробњак
Свих 743 ученика колико их у овом тренутку броји Шабачка гимназија, узели су учешће у обележавању Манифестације Дан интелигенције, кроз различите активности и са различитим професорима да би проширили своја сазанања или да би своја постојећа сазнања и информације о интелигенцији примењивали за решавање задатака, питалица, мозгалица из перспективе различитих предмета тј. њихових дисциплина које проучавају интелигенцију.

У Шабачкој гимназији ова манифестација је реализована од 28. септембра до 16. новембра 2020. године низом активности и ученика и професора као што су анкетирање ученика, анализе, заједничке закључке, решавање проблемских ситуација и задатака, израду паноа, презентација, примену различитих тестова, презентацију вештина и координацију покрета, учешће у квизу, доделу награда и диплома за најуспешније и најактивније, израду задатака и њихових решења, прављење стрипа, Е новина, пиктограма ... кроз индивидуални и тимски рад, ентузијазам, мотивацију и међусобну подршку. Додатни изазов био им је рад у околностима које су за све нас нове, и захтевале су емоционалну, социјалну и интелектуалну спремност учесника.

Стручни жири наградног конкурса Међународног пројекта Дан интелигенције, у организацији МЕНСЕ Србије, Креативних учитеља и Института за модерно образовање, од 308 пријављених догађаја и 280 послатих извештаја и од укупно 30 додељених награда, доделио је три награде ученицима и професорима Шабачке гимназије:
У категорији најактивнијих школа и вртића - Шабачкој гимназији;

У категорији награђени наставници – Радмили Вучић и у категорији специјалне награде – Биљани Дробњак.
Имена чланова Тима професора Шабачке гимназије, који је освојио награду за најактивнију школу, наведена су по азбучном редоследу предмета који предају: Тихомир Лазаревић, професор биологије; Биљана Павловић, професор географије; Ана Јеликић, Александра Јовановић и Хаџи Зоран Протић, професори енглеског језика и књижевности; Мирјана Ћорилић, Ивана Фирауновић и Горан Ђурић, професори математике; Мирослава Сарић и Јелена Игњатовић, професори немачког језика; Татјана Маринковић, професор руског језика; Ивана Исаиловић, професор српског језика и књижевности;Марина Вуковић Пантелић, професор социологије; Јасмина Ђокић Јовановић, професор физике; Милена Спасојевић, професор физичког васпитања; Верољуб Илић, професор филозофије; Светлана Вукашиновић Гуцонић, професор француског језика; Радмила Вучић, професор хемије; Татјана Радосављевић и Биљана Дробњак, стручни сарадници и Маријана Исаковић, директор Школе.
биљана дробњак


Радмила Вучић, професор хемије организовала је догађај „Гимназијалци генијалци – IQ + 6C 1s2 2s2 2p2 = 2s12px12py12pz1 + EQ“ заједно са ученицима: Олгом Дубљанин и Викториом Ђорђевић – из првог разреда, природно-математички смера „Да ли је атом интелигентан“ ; Исидором Јеремић, Јованом Вуковић, Тијаном Петровић и Валентином Шашић – из трећег разреда, општег смера „IQ CH4 - механизам хлоровања метана“ и Милицом Пајић и Аном Ћирић – из трећег разреда, природно-математичког смера „Лавиринт и пиктограми ЕQ“ и освојила награду у категорији награђени наставници.
радмила вучић


За рад, ентузијазам, посвећеност, залагање и организацију активности Гимназијалци генијалци – Дан интелигенције у Шабачкој гимназији у Шапцу као најактивнији појединац Биљана Дробњак је добила специјалну награду.
Реализацију ове Манифестације помогли су и Новица Којић, новинар РТВ АС и Тања Трифковић, уредник Гласа Подриња.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa