Инфо

5. новембар 2020.5. нов 2020.
Витезови новинарских минијатура
Велико признање за Дописништво РТС Шабац

Витезови новинарских минијатура

Новинари као хроничари времена, морају бити кадри да изграде причу, дозволивши да прича изгради њих, а најбољи резултати настају у тој узајамној размени професионалца и тренутка. Награде нису увек мерило квалитета, али су посебно драге када стигну од колега
Шабачко дописништво Радио телевизије Србије нема трофејну салу, али најважније компоненте, пехаре и признања, има у сасвим довољном броју да бар размисли о издвајању посебног простора за ту намену. Нова потврда преданог рада и квалитета наших колега је „витешко“ признање и то не једно, већ чак четири, заједничко и три појединачна.
На традиционалном, цењеном Фестивалу ТВ минијатура „Прес витез 2020“ новинари овдашњег дописништва РТС завредили су признања за свој рад.

Кључ успеха је тимски рад. Нас девет чини дописништво које не покрива само Мачвански округ, већ прати догађаје и у Сремском округу и сваки задатак је посебан изазов и борба


Колектив је лауреат продукцијског Гран прија за текућу годину, уредник Тања Димитрић Мијаиловић је понела трофеј за низ минијатура „Ковач и песник“, „Гвоздени крст - гвозденом пуку“ и „Свој на своме“, Гордана Мањенчић је награђена за минијатуру „Бележник и беба“, а прилози „Малиша“ и „Поцерски зет“ учинили су да лауреат буде и Ненад Томашевић.

-Кључ успеха је тимски рад. Нас девет чини дописништво које не покрива само Мачвански округ, већ прати догађаје и у Сремском округу и сваки задатак је посебан изазов и борба, не само за преношење приче гледаоцима на најбољи начин, већ и битка са временом. Краси нас колективни дух и трудимо се да сваки дан исказујемо професионалност, чувајући истовремено традицију добрих прича из овог краја - истиче уредник Дописништва Тања Димитрић Мијаиловић.
Кроз искуство није се само изграђивао квалитет, већ је добрим саветима јачана љубав ка позиву који пружа много могућности за креативност.


-У раду на националном сервису научили смо да радимо брзо и концизно, да у мало речи кажемо све што је неопходно. Награде нису увек мерило квалитета, али су посебно драге када стигну од колега у професији којом се бавим две и по деценије. Иако ово нису прва појединачна признања, годину посебном чини Гран при за комплетно дописништво чиме се поносимо - нагласила је Гордана Мањенчић.

Новинари као хроничари времена, морају бити кадри да изграде причу, дозволивши да прича изгради њих, а најбољи резултати настају у тој узајамној размени професионалца и тренутка. Приступ послу и ентузијазам одлика је најбољих.
-Поносан сам што сам награду заслужио заједно са колегиницама од којих сам учио новинарски посао. Признања неће учинити да се више трудим, јер од првог прилога дајем свој максимум, али су подстрек да тежим даљем напретку, да наставим да учим усавршавајући се у професионалном смислу. Волео бих када би награде допринеле да медијски радници буду боље плаћени и да нас више цене и поштују - дели са нама колега Ненад Томашевић.


Свако од награђених већ је спознао осећај добитника вредног признања, али како истичу после свечаности, не сабирају дуго утиске, већ трагају за неким новим причама, минијатурама које ће гледаоцима остати урезане у сећању знатно дуже од временског интервала прилога. Спој професионалног односа према одговорном позиву и искра љубави довела их је међу новинаре. Препрека ће увек бити, али несавладивих је мало, посебно када се на терен понесе жеђ за правом, интересантом причом.

Свечаност за најбоље током ове 2020. године приређена је у Зрењанину, а у конкуренцији је било више од 200 минијатура.
М. Ж.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa