Инфо

5. новембар 2020.5. нов 2020.
фото: в. а.

фото: в. а.

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

ВЕЛИКИ ИСПИТ ФОРМЕ

Дерби кола и дерби Србије. Оба тима међу фаворитима за титулу. Звезда једно до најпријатнијих изненађења. Подмлађен тим са иксусним вођама екипе. Предводници Суботић, Басарса, Вукићевић
До недавно су ово биле две најбоље екипе у држави, данас две од четири најбоље, али свакако такмаци за титулу. Бањица и Земун нису прави репери квалитета, али ће међусобни дуел показати који тим је тренутно у бољој форми, а када су две екипе у доброј серији, нада је да ће сви бити спремни, како ништа од спектакла у најави не би изостало. Шапчани су у низу од три победе, али је под знаком питања наступ три важна играча: Вучинића, Велкића и голмана Филиповића.

-Наш циљ је победа без обзира на ривала и место одигравања. За мене наступи Звезде нису изненађење, познајем неке момке, квалитет је неоспоран и од почетка на њих гледам као на једне од фаворита за титулу, те самим тим и победа против таквог ривала вреди више од бодова. Сваки изостанак је велики, али он не мења наш циљ – истиче некадашњи првотимац Звезде, данас узданица Шапца Стефан Илић.

Шабац - Бањица 30:4 (9:1, 10:0, 6:2, 5:1)
Градски базен. Судије: Киш и Шукић. Искључења: Шабац 2, Бањица 5. Петерци: Шабац 4 (4).
ШАБАЦ: Вукадиновић, Ераковић 5, Марковић 3, Репановић 2, Ткач 1, Илић, Вучинић 2, Гардашевић 6, Јанковић 6, Тонковић 1, Стојановић, Ћетковић 4.
БАЊИЦА: Церовић, Илић, Мушикић, Бодирога, Андријашевић 1, Крстић 2, Гавриловић, Стојадиновић, Јаношевић, Павловић, Јацковић, Соколовски, Цветковић 1.Шабац - Бањица 30:4 (9:1, 10:0, 6:2, 5:1)
Градски базен. Судије: Киш и Шукић. Искључења: Шабац 2, Бањица 5. Петерци: Шабац 4 (4).
ШАБАЦ: Вукадиновић, Ераковић 5, Марковић 3, Репановић 2, Ткач 1, Илић, Вучинић 2, Гардашевић 6, Јанковић 6, Тонковић 1, Стојановић, Ћетковић 4.
БАЊИЦА: Церовић, Илић, Мушикић, Бодирога, Андријашевић 1, Крстић 2, Гавриловић, Стојадиновић, Јаношевић, Павловић, Јацковић, Соколовски, Цветковић 1.


Илић и Јанковић су имали искуство наступа у капици ривалског клуба, а да данас бране боје Шапца, док на другој страни исти статус имају Дарко Алексић и некадашњи тренер Шапца, данас помоћник у стручном штабу Звезде Балша Николић. Иако је Звезда потиснута из групе највећих кандидата за титулу, резултати су показали да то није основано. Црвено – бели су једини одолели Новом Београду, чак могу да жале за два бода. Уз све промене на месту тренера, константа је Александар Филиповић који је и сам напредовао мењајући сараднике и тако је стекао искуство. У екипи имају више потенцијалних репрезентативаца попут Басаре, Касума, Суботића, Вукићевића, Шулца, Танкосића, стандардног члана репрезентације САД Мејвиса, намеће се и млади Тртовић.

Реално је да нијансе одлучују, велике разлике у квалитету нема, само остаје нада да неће превагу однети изостанци. У последњем мечу два тима одиграном пред ванредно стање, Шабац је показао више у Београду, али је домаћин срећно дошао до бода, 7:7.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa