Инфо

12. новембар 2020.12. нов 2020.
Фото: В. А.

Фото: В. А.

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

БОЖЕ ЗДРАВЉА, БИЋЕ УТАКМИЦЕ

Ковид не одустаје, ремети све, а ни спорт није имун. Растрзана табела нереална слика. Шапцу одложене већ две важне утакмице. Нишлије претендент на позицију пет. Резултати у складу са очекивањима
У време епидемије ништа није извесно и упитно готово до дана одигравања утакмице. Нишлијама су већ одложене две утакмице, јер се неколико играча борило са Ковидом, вратили су се против Земуна. Шапчани су могли сада имати јаснију слику после утакмице против Црвене Звезде, али је и њу вирус одложио, вирус у редовима београдског клуба. Због свега, треба започети реченицу по народној узречици: ”Боже здравља, ускоро ће поново шампион Србије у базен”.
Носилац епитета шампиона Србије имао је још један слободан викенд, ван планова и распореда, али посматрано с позитивне стране, донео је додатни опоравак неколико ровитих играча и меч против Наиса је прилика да Емил Николић поново има већину играча на располагању. Традиција, квалитет и квантитет је, треба реално говорити, апсолутно на страни шабачких ватерполиста. Нишлије су умеле да задају проблеме у једној, две четвртине утакмица у Шпацу, али никада победа домаћих није долазила у питање. Први сусрет се догодио већ у пролеће 2016. године, а били су често ривали и у наредним сезонама кроз плеј оф, као и једно време у Регионалној А2 лиги. Одиграли су седам међусобних мечева и Шабац је победио седам пута.

Ове сезоне Нишлије су у борби за позицију пет. Пораз од Партизана уз солидан отпор и последњи кикс против Земуна пореметили су тај пут, али место у Европи још није недостижно. Мотива сигурно неће недостајати. Тим је сличан као претходне сезоне, окосница су: Шиљ, Милошевић, Лазић, Ђорђевић, Стјепановић, уз озбиљна појачања, некадашњег играча Шапца Марка Боловића и центра Стаматова, бившег члана Црвене Звезде. Иза Ниша су четири утакмице, победе у складу са очекивањима, над Старим Градом и Бањицом, очекивани пораз у Београду од Партизана и реми против Земуна када су у последњем нападу остали без два бода. Трагају за изненађењем док гледају ка последњем колу и утакмици против Војводине. Преостали мечеви против Радничког, Новог Београда, одложен против Црвене Звезде не изгледају као неки где се Наис може надати успеху.

До полусезоне Шапчане очекује: Наис у Шапцу, Земун у Земуну и велики дерби против Новог Београда. Томе треба придодати два одложена меча против Партизана и Црвене Звезде, као и децембарске куп изазове, четвртфинале, односно, уколико не буде изненађења, финални турнир на измаку календарске године. Боже здравља.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa