Инфо

12. новембар 2020.12. нов 2020.
Стипендије најбољим академцима
Конкурс за студенте Града Шапца

Стипендије најбољим академцима

Наградне стипендије за најуспешније студенте. Подршка и подстицај Града. Конкурс отворен до 27. новембра
Као вид подршке и подстицаја Град Шабац ће најбољим студентима доделити стипендије. Предвиђено је да 17 академаца завршних година државних факултета, са просечном оценом већом од 9,20 буду добитници, као и троје оних који стичу дипломе дефицитарних занимања. Средства опредељена за ову намену су три и по милиона динара из градског буџета.
-Желимо да младима олакшамо студије, односно материјалне трошкове које имају. Стипендирамо најбоље са просеком изнад 9,20, њих 17, и потребно је да буду студенти најмање треће године. Када је реч о стипендијама за дефицитарна занимања није важан просек, већ област студија. Установили смо да су Мачванском округу, односно Шапцу потребни професори математике и хемије, те су стога две стипендије намењене будућим професорима математике и једна професору хемије. Град Шабац брине о својим најбољим студентима и сигуран сам да ће ово бити додатна мотивација за наше младе да буду још бољи.На сајту Града је доступан оглас како би могли да се пријаве, а ако имају неку недоумицу могу се обратити Одељењу друштвених делатности- рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић након састанка са шефом Одсека са дечју и социјалну здравствену заштиту Драганом Милосављевић и начелницом Одељене друштвених делатности Аном Маринковић.
Детаљи конкурса доступни су на званичном сајту Града Шапца (шабац.рс), као и у издању Гласа Подриња. Рок за пријаве је 27. новембар.

М. Ж.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa