Инфо

12. новембар 2020.12. нов 2020.
Дан интелигенције
ОСНОВНА ШКОЛА „МАЈУР”

Дан интелигенције

Међународни пројекат „Дан интелигенције” покренут је са идејом да се обележи 1. октобар – Дан оснивања Менсе. Менса Србије, Удружење „Креативни учитељи” и Институт за модерно образовање желећи да укажу на значај стимулације интелектуалних способности покренули су и подржали ову акцију како би укључили што већи број стручњака који раде са децом.
На иницијативу Светлане Милутиновић, наставнице француског језика у Основној школи „Мајур” у Мајуру наша школа се придружила међународној акцији „Дан интелигенције”. Акцији су се придружиле и Данијела Марковић, наставница биологије, Јасмина Јанић, наставница разредне наставе и Јована Димић, наставница енглеског језика. Заједно са својим ученицима наставнице су припремиле укупно 18 пројеката.
Ове године на мапи обележавања „Дана интелигенције” нашло се 308 догађаја, а пристигло је 297 извештаја о реализованим актвностима. Од пристиглих 280 извештаја реализованих активности стручни жири Менсе Србије, Удружења „Креативни учитељи” и Института за модерно образовање одабрала је 30 учитеља и наставника да буду награђени у оквиру међународног пројекта Дан интелигенције 2020. Међу награђенима је и Основна школа „Мајур” Мајур као једна од најактивнијих школа. Такође, једина основна школа која је награђена. Специјалну награду добила је наставница биологије Данијела Марковић за пројекте: Ген-ијалци, Мали форензичари и Од идеје до пројекта.
Као завршни догађај пројекта „Дани интелигенције” одржан је онлајн стручни скуп „Решавање проблема – стимулација интелектуалног развоја са децом” 7.11.2020. године. На стручном скупу званично су проглашени победници „Дана интелигениције 2020” и њихови пројекти су приказани као примери добре праксе.
Изузетно смо поносни и срећни што се наш труд у овом племенитом послу показао као јако добар и што смо наш ентузијазам пренеле и на децу и на колеге.
Наставнца енглеског језика Јована Димић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa