Инфо

12. новембар 2020.12. нов 2020.
Београдски императиви
РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

Београдски императиви

Синоћ је, ако није било неочекиваних догађаја, у Шапцу гостовао београдски ОБИЛИЋ ношен императивом победе да би се вратио у борбу за плеј оф, али га је дочекала шабачка екипа једнако осуђена на терет морања, како не би угрозила своју плеј оф позицију. Не знамо ко је на празник однео победу, ви знате, али без обзира на исход, једнако је обавезна победа над ЦРВЕНОМ ЗВЕЗДОМ током викенда. Са две победе би се учврстио тим међу четири, остварио би низ од три тријумфа и растерећеније ушао у други део Б групе. Јасно је да ће, без обзира на све проблеме, повреде важних играча, све осим пласмана у плеј оф бити неуспех. Олакашавајућа околност је да се бодови не преносе у доигравање, те нема велике разлике између првог и четвртог места 7. фебруара, али је између четвртог и петог граница успешне и неуспешне сезоне.

Иако навијачи „црвено-белих“ то неће признати, али само је прекид и одлука о проширењу спасио чувени тим да први пут у историји испадне у нижи ранг. Једцноставно били су најслабији тим у лиги. Добили су шансу и изузетног, харизматичног тренера, своју легенду и некадашњег играча Металопластике Жикицу Милосављевића и већ ове сезоне то је знатно озбиљнији тим. Вратили су из Шапца Виктора Матичића, издвајају се Хорват и Ковачевић. До сада су остварили половичан учинак, победили где је било реално, изгубили где се то могло очекивати. Ковид је спречио градски дерби са Обилићем.
Сусрет Звезде и Металопластике није дерби два најбоља тима у овом тренутку, али је рукометни вечити дерби, а ту победа значи више од два бода. Ипак, судбину кроји Ковид и све најаве можемо почети и завршити са Боже здравља.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa