Инфо

12. новембар 2020.12. нов 2020.
фото: с. с.

фото: с. с.

ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА

ПАУЗА ПОСЛЕ ПОБЕДЕ

Први тријумф после осам кола. Заслужен и неочекиван тријумф. Аничић победу посветио Ивици Краљу. До дуже паузе максималана посвећеност
Незгодни дуели у преосталих пет кола
До среде претходне изгледало је све уобичајено у Мачви, проблеми који постоје практично од почетка сезоне, а онда је уследила бура, од оставке Ивице Краља, прича о штрајку играча, могућности да се Ивањици супротставе омладинци и на крају свега, ван свих очекиваних исхода, победа голом Ортиза у 82. минуту после асистенције резервисте и повратника после незгодне повреде Ђоковића. Три бода су Шапчане одвела са самог дна, прекинут је слаб низ и тријумф је пробудио неки чудан оптимизам, иако је клуб још далеко од безбедне зоне.

МАЧВА – ЈАВОР 1:0 (0:0)
Стадион Мачве. Без гледалаца. Главни судија: Милан Илић; помоћници: Павловић и Перановић. СТРЕЛАЦ: Ортиз у 82. минуту. ЖУТИ КАРТОНИ: Пејовић, Обровац, Гордић, Адамовић, Кнежевић (Мачва), Илић, Павишић, Јевтић (Јавор)
МАЧВА: Гордић, Пејовић, Мијаиловић, Дабић (Ђоковић), Кнежевић, Обровац, Марковић, Ивић, Пешић, Адамовић (Трипковић), Ортиз
ЈАВОР: Лазовић, Маричић, Јевремовић, Јевтић, Павишић (Севић), Оташевић, Радивојевић (Младеновић), Пишчевић, Шћепановић (Николић), Луковић (Рушевић), Илић


-Овај тријумф смо заслужили много раније. Приступом и залагањем ови момци заслужују много више на табели, али сувише прилика смо пропустили, те се одлична игра није вратила кроз бодове, можда је и мало среће несдостајало. Морао је доћи меч у коме се све вратило. Победу посвећујем Ивици Краљу који је много учинио и за овај клуб и мене лично. Надам се да ћемо једном опет сарађивати – рекао је стартег Шапчана Драган Аничић.

Вечерас Србије игра против Шкотске, једна од најважнијих мечева годинама у назад и читава недеља је у знаку репрезентација. Када се од Аранђеловдана врати клупски фудбал, „црвено-црне“ очекује, бићемо искрени, распоред који би могао да донесе нешто: Радник ће Шапчане дочекати на свом терену, потом ће у Поцерској играти Инђија, Војводина ће дочекати овдашњу екипу, Рад ће допутовати у Шабац у претпоследњем јесењем колу и на крају ће „црвено-црни“ бити гости Златибора. Дакле, Војводина је изузетак у групи ривала из зоне испадања или одмах изнад ње, идеалан филтер за могућности актуелног састава.

-После свих догађаја пауза изгледа добродошла, а опет успоставили смо ритам игре који је добар. У сваком случају, само ћу обећати добар приступ и истинску посвећеност мојих играча. Да, од пет мечева можемо победити четири, као што можемо изгубити свих пет, даљих обећања од приступа нема – додао је тренер Мачве.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa