Инфо

12. новембар 2020.12. нов 2020.
и. краљ: фото сајт ФК Мачва

и. краљ: фото сајт ФК Мачва

ФК МАЧВА: ОСТАВКА ПРЕДСЕДНИКА

Краљ напустио Мачву

Готово шест година на челу клуба. У том периоду Мачва наступала у три ранга. Повратак у елиту после 64 године. Резултатски се истиче полуфинале Купа. Напредак на инфраструктурном плану
Ивица Краљ није више председник Фудбалског клуба „Мачва“. Некадашњи репрезентативни голман поднео је неопозиву оставку 5. новембра на све функције у клубу.

-Поносно могу да кажем да смо исписали најлепшу историју Мачве. После 65 година пласирали смо се у Суперлигу Србије, ушли у полуфинале Купа Србије, омасовили и организовали Омладинску школу. О инфраструктури је сувишно причати. Да би се дошло до оваквих резултата потребно је свакодневно доста рада и енергије, што се одразило и на моје здравствено стање. Захваљујем се сарадницима, председнику Скупштине града Шапца, Немањи Пајићу, који је увек имао разумевања и био уз клуб. Наравно, велико хвала навијачима Мачве и свим Шапчанима на подршци, а клубу желим пуно успеха и добрих резултата у будућности - истакао је Ивица Краљ.

Ивица Краљ постао је председник Мачве 11. јануара 2015. године. То се догодило на зимској паузи сезоне 2014/15. у којој се Мачва такмичила у Првој лиги Србије. Иако је циљ био опстанак, он није остварен. „Црвено-црни“ су убедљиво елиминисани у нижи ранг. Шапчани су се одмах вратили у Прву лигу, а потом заузели и лидерску позицију на крају јесење полусезоне другог ранга 2016/17. После титуле у Српској лиги „Запад“ Мачва је постала и шампион Прве лиге, предвођена од полусезоне Драганом Аничићем. Био је то повратак међу најбоље после 64 године. Прве две сезоне Мачва је првенство окончала на 11. позицији, док је претходну завршила на последњој 16. Но како је Ковид узроковао непотпуни шампионат, није било испадања, већ проширење на 20 тимова. Највећи успех је остварен у Купу Србије где се Мачва пласирала у полуфинале 2018. године, елиминисавши на том путу и Црвену Звезду.

У млађим категоријама, омладинци су у сезони 2014/15. обезбедили Квалитетну лигу Србије где су се задржали две сезоне. Кадети другу сезону наступају међу најбољим вршњацима у Србији.

Инфраструктурно, Мачва је завршила стадион, поставила столице на све три трибине, реконструисала западну трибину и подртрибински простор у складу са прописима Супер лиге. Од пре две године, у сарадњи са ФСС постављен је помоћни терен са вештачком травом, а од децембра 2017. стадион у Поцерској има и рефлекторе.

д. антонић: фото сајт ФК Мачва


Антонић в. д. председника
Досадашњи потпредседник клуба Драган Антонић по аутоматизму је преузео улогу вршиоца дужности председника Управног одбора до изборне скупштине. Примарни задатак је, како истичу у руководству, борба за поправљање финансијског стања, у преосталих нешто више од месец дана, односно до зимске паузе, а изборна скупштина ће бити заказана у наредном периоду.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa