Инфо

12. новембар 2020.12. нов 2020.
Друго место за Шапчане
Успех ученика Гимназије

Друго место за Шапчане

Пројекат US in Focus, под покровитељством Амбасаде Сједињених Америчких Држава у сарадњи са Удружењем професора енглеског језика (ЕЛТА). Циљ развијање критичког и креативног мишљења, медијске писмености. Примена знања из енглеског језика, информатике, социологије
Ученици Шабачке гимназије су учествовали у пројекту US in Focus, који је oрганизован под покровитељством Амбасаде Сједињених Америчких Држава у сарадњи са Удружењем професора енглеском језика (ЕЛТА).
Пројекат је реализован у два дела. Први део био је онлајн камп одржан у августу, на ком су ученици Шабачке гимназије заузели прво место на квизу знања и дебатном такмичењу. Том приликом је Његова Екселенција, амбасадор САД у Београду, господин Годфри, похвалио презентера гимназијског тима, Богдана Алексића, ученика II-4, али и читав тим.
Други, финални део, одржан је 2. новембра. У складу са тренутним епидемиолошким стањем, завршни догађај одржан је преко платформе Zoom, уместо у хотелу Crowne Plaza у Београду како је првобитно било планирано. Ученици из Шапца су свој пројекат представили пред својим вршњацима из Београда, Ниша, Новог Сада и Крагујевца, представницима из ЕЛТА-е и Америчке амбасаде. Тим из Шапца је заузео друго место у финалу.

Ђаци су се повезали са другим гимназијама, и радили су на примени својих знања из енглеског језика, информатике, социологије и што је можда најбитније од свега, радили су на развитку лидерског духа и тимског рада


Циљ овог пројекта било је, пре свега, развијање критичког и креативног мишљења и медијске писмености, као и учење о демократском процесу избора у САД. Ђаци су се повезали са другим гимназијама, и радили су на примени својих знања из енглеског језика, информатике, социологије и што је можда најбитније од свега, радили су на развитку лидерског духа и тимског рада.
Координатори пројекта су били професори енглеског језика и књижевности Нада Филиповић и Хаџи Зоран Протић, а чланови тима су : Богдан Алексић - II4, Душан Павловић - II5, Милица Жугић - II5, Јелена Шушић - II5, Ленка Росић - II5, Вук Матић - II5, Бојана Ђурић - IV7, Тијана Лукић - IV7, Валентина Панић - IV7, Бојана Перић - IV7, Маријана Јокичић - IV7, Душан Милутиновић - IV7.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa