Инфо

19. новембар 2020.19. нов 2020.
фото: в. а.

фото: в. а.

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Лига поцепана Ковидом

Много одложених утакмица замагљује слику реалности табеле. Шапчани синоћ у Београду. Два тешка првенствена изазова до полусезоне
Ватерполисти ШАПЦА синоћ су гостовали Партизану у једном од два одложена меча овдашњег клуба током текуће сезоне. Исход нама није познат док је најактуелнији број „Гласа Подриња“ под штампарским пресама, али су момци отпутовали са специфичном врстом терета, ривала којег тим са шампионским амбицијама треба да победи, противника који је имао проблема са Ковидом 19, али и колектива састављеног од момака који су се ужелели ватерпола, клуба који се значајно стабилизовао после свих проблема и иако није реално да се „црно-бели“ укључе у борбу за највиши пласман, неупитан је напредак из кола у коло. Базен „Бањица“ је место где би се могли „оклизнути“ фаворити, надамо се да се то није десило Шапчанима.

Убрзо у Шапцу гостује НАИС, солидан тим са амбицијама борбе за пето место о коме смо писали у претходном броју. Партизан, Наис и Земун су екипе где је Шабац фаворит, а два првенствена дербија следе до краја године, одложени против Црвене Звезде и велики, 23. децембра против Новог Београда у Шапцу.

Распоред до паузе
ШАБАЦ: Партизан (гост – синоћ), Наис (домаћин), Земун (гост), Нови Београд (домаћин), Ц. Звезда (гост).
НОВИ БЕОГРАД: Земун (гост), Партизан (домаћин), Шабац (гост), Наис (гост).
РАДНИЧКИ КГ: Ц. Звзеда (домаћин), Наис (гост), Земун (домаћин), Партизан (домаћин).
Ц. ЗВЕЗДА: Раднички (гост), Војводина (домаћин), Стари Град (гост), Шабац (домаћин), Наис (домаћин).
ПАРТИЗАН: Шабац (домаћин – синоћ), Стари Град (гост), Нови Београд (гост), Бањица (домаћин), Земун (гост), Раднички (гост).
ВОЈВОДИНА: Бањица (домаћин), Ц. Звезда (гост), Наис (домаћин).


Осим што је преостало још неколико дерби мечева до одмора, табела коју видите има недостатак много одложених мечева, те се права слика лиге може добити тек после њиховог одигравања, но у глобалу, четири тима су се издвојила, она која су многи и видели у борби за највиши пласман, а борба за прерасподелу преостала четири плеј оф места следи, јер следе међусобни дуели. Војводина је у најбољем положају, али и најмање утакмица до краја, Партизан је поразом од Новосађана отежао свој положај, много зависи и од исхода синоћњег дуела, док Наис тек очекују тешки мечеви. Земун је у најбољем положају борбе за опстанак и истовремено реалан такмац за позицију осам. Стари Град и Бањица имају мале шансе, бар по тренутном саставу да се укључе у ту битку.

Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa