Инфо

19. новембар 2020.19. нов 2020.
Деветочланој породици бољи услови за живот
ЈОШ ЈЕДНА УСПЕШНА АКЦИЈА “ХУМАНОГ СРЦА ШАПЦА”

Деветочланој породици бољи услови за живот

Недостајало им је места за спавање, купатило и бројне друге основне ствари. Као и небројено пута до сада Ружица Поповић и “Хумано срце Шапца” преузели су на себе одговорност да помогну и овој породици
Летос је “Глас Подриња” писао о деветочланој породици Мијаиловић из Шеварица. Нена и Милорад, са седморо деце, живели су у условима недостојним човека у 21. веку.
Недостајало им је места за спавање, купатило и бројне друге основне ствари. Столарија је била у јако лошем стању, понегде је и фалила, а кући је било неопходно кречење.
Породици је помагао тадашњи градски већник Божидар Катић и Покрет “Три плус” када су у питању основне животне потребе. Ипак, за неко трајније решење и конкретне радове на кући било је потребно више средстава.
Као и небројено пута до сада Ружица Поповић и “Хумано срце Шапца” преузели су на себе одговорност да помогну и овој породици, пре свега због деце.
-Највише нам значи што сада имамо купатило и воду. Имамо и свако свој кревет за спавање. Све је много лепо урађено и сада нам чешће долазе и другови и другарице. Хвала “Хуманом срцу Шапца” за све што су учинили за нас, каже шеснаестогодишња Валентина Мијаиловић.



Када смо летос посетили породицу Валентина нам се поносно похвалила својом собом. Била је то просторија иза завесе са старим, пропалим креветом и исцепаним покривачем и једном полицом за одећу и обућу. Осамнаестогодишњи Никола и седмогодишњи Стефан имали су своју собу, док је остатак породице спавао на једном кревету у просторији која је уједно дневна соба, кухиња, трпезарија и спаваћа соба.
Захваљујући “Хуманом срцу Шапца” све је окречено и свако је добио свој кревет, а кућа је попуњена и другим потребним намештајем.
-Нисмо имали купатило, било је неокречено, недостајало нам је доста тога. Сада је све одлично урађено и пресрећни смо. На нама је сада да кућу одржавамо чистом и уредном. Немамо довољно речи да се захвалимо тетка Ружи, каже Нена Мијаиловић, мајка седморо деце.
Деца навикла да живе у више него скромним условима и не траже много. Нена најчешће меси хлеб, а на столу су најчешће пасуљ, кромпир, грашак, а некада се нађе и месо. Ипак, Нена каже да није тешко када деца нису захтевна.
“Хумано срце Шапца” породици је платило и накупљени дуг за струју.
-На скали људских вредности, оно што човека чини човеком је хуманост. То је одлика великих људи и не може се купити јер је нема на продају. Ми смо можда као фондација мали, али по нашим делима смо велики. Наша циљна група су деца, јер је улагање у децу улагање у будућност. Због тога смо пре свега помогли породици из Шеварица, каже Ружица Поповић, председница Управног одбора Фондације “Хумано срце Шапца”.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa