Инфо

19. новембар 2020.19. нов 2020.
фото: с. с.

фото: с. с.

ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА

Домаћа фудбалска реалност

Повратак клупском фудбалу, после националног разочарења. Мачва у Сурдулици аутсајдер. Сваки бод важан. Домаћин у успону форме уз сензацију у Нишу
Још једном је фудбал разочарао нацију. На клупску паузу смо сви отишли чекајући велики окршај против Шкотске, а тамо нас је ривал, иако појединачним квалитетом иза нас, апсолутно надиграо, биће тамо где их није било 24 године, а где нас нема већ 20, неће сигурно бар 24. Уз то вероватна елиминација из Б групе Лиге нација употпунила је фудбалски ужас, а време је за повратак на клупску сцену, домаћу, такву каква је.

После бура и проблема у МАЧВИ, уследила је победа над Јавором и неки малени оптимизам пред двонедељни одмор. Далеко је било који проблем од решеног, а изазов је да видимо колико играчи и тренер могу да у таквим околностима парирају многим квалитетнијим екипама. РАДНИК је такмац у борби за опстанак, али са три победе у пет последњих кола, „дављеник“ је изашао на површину и пун је елана.

Сурдуличани су шокирали Ниш у последњем дуелу пред станку, а у невероватној форми је Милан Макарић, најбољи стрелац Лиге и ас који ће сигурно на лето, а можда већ у јануару у неки квалитетнији тим. Од 19 голова Радника, он је постигао десет, више него цео тим Мачве или Напретка! Највише проблема за одбрану биће да њега неутралишу, али се треба чувати и интернационалца Павлова. Најбољи потез управе испоставило се ангажовање младог тренера Славољба Ђорђевића који је подигао екипу до високог нивоа. Тим који је до сада важио за „домаћински“, 11 од 17 бодова освојио је на гостујућем терену и по том учинку је на петој позицији, док је на домаћем „буњишту“ чак слабији од Мачве и једино бољи од Златибора.

До зимске паузе Мачву очекују наизглед лакши ривал и последња прилика да се сачува нада и да прелазни рок добије на значају: Инђија, Војводина, Рад, Златибор.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa