Инфо

19. новембар 2020.19. нов 2020.
фото: бсс (фб)

фото: бсс (фб)

БОКС: ЕП ЗА МЛАДЕ (17-18)

аметовићу ”украдена” медаља

Аметовић показао знатно више од репрезентативца Украјине, судије пресудиле 3:2 у корист ривала. Звиждуци присутних, протест Боксерског савеза Србије. Аличић синоћ боксовао за медаљу
Током јучерашњег дана репрезентативац Србије, европски јуниорски првак из 2018. године, данас представник у категорији до 60 кг, СЕМИЗ АЛИЧИЋ боксовао је дерби четвртфинала Европског првенства у Будви где је на супротној страни имао још једног изванредног борца Бугарина Росенова. Уколико је Семиз тријумфовао, није само остварио другу победу на Првенству (на старту је савладао Летонца Голубовског), већ је осигурао и одличје за Србију и прилику да се током викенда бори за највиши пласман. Ови борци су се већ сусрели на Златној рукавици за њихов узраст када је боксер из суседства славио.

фото: бсс (фб)


Аличић је боксовао за медаљу синоћ, а једно одличје је српском и шабачком боксу, практично отето у уторак. Други репрезент Шапца, репрезентативац у категорији до 49 кг, ОМЕР АМЕТОВИЋ, вољом жреба пропустио је осмину финала и имао прилику да победом у четвртфиналу обезбеди медаљу која би била трећа у три године са великих такмичења, после јуниорске бронзе 2018. и омладинске 2019. године. У све три рунде меча против Украјинца Данила Дрижака, Шапчани је показао више, био је агресивнији, одлучнији, брзином се супротставио вишем ривалу. Када је гонг означио крај треће рунде, у оба угла су знали ко је био бољи, али су онда судије пресудиле 3:2 за Дрижака. У тренутку су сви који су посматрали меч упутили салве звиждука судијама, а то нису били само представници нашег Савеза, него већине учесника. Судије из Хрватске и Црне Горе су бољим прогласили Аметовића, док су: Пољак, Молдавац и Литванац проценили у корист Украјинца, што је у збиру 3:2 за објективно слабијег боксера, бар по ономе што је показао ринг тог поподнева.

-Видио се догодине, вратићу се јачи него икада, видимо се следеће године, присутни су све рекли. Спортски поздрав – написао је на свом ФБ профилу млади шабачки боксер.

Боксерски савез Србије упутио је званичан протес. Победа је украдена Омеру Аметовићу. Овакве одлуке не доносе ништа боксу, а младе боксере одбијају од овог спорта. Жалимо што у времену када бокс треба да се унаореди, после суспензија баш због оваквих одлука, на великим такмичењима не могу сви да рачунају на поштено суђење. Српски тим размишља о напуштању Европског првенства, наводи се, између осталог у протесту.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa