Инфо

19. новембар 2020.19. нов 2020.
фото: рк витез

фото: рк витез

РВАЊЕ: „ВИТЕЗ“ У 2020. ГОДИНИ

Сениори трећи у Србији

Нових пет медаља и окончана сезона. У слободном стилу клуб најбољи у Србији. Збирно 26 медаља. Одличја за све узрасте, од најмлађих пинира до сениора на 16 Првенстава
Шабачки рвачи окончали су такмичарску годину освајањем екипног трећег места и са пет нових медаља на грудима на националном сениорском Првенству Србије у рвању слободним стилом. Домаћин је поново био Петровац на Млави.
Четврту узастопну годину Урош Маџаревић је шампион Србије у категорији до 86 кг. Уз ову титулу „витезови“ су заслужили и три бронзе: Иван Гладовић, такође у категорији до 86 кг, потом Марко Савић (до 92 кг) и Угљеша Гајић (до 70 кг). Витешки се борила и Јована Лазић која је употпунила бронзану ниску трећим местом међу дамама до 62 кг.
Александар Савић и Илија Петровић су били на корак од одличја, али су поражени у мечевима за треће место.
Поменути учинак донео је шабачком „Витезу“ екипно трећу позицију на крају такмичења.

Сумирање сезоне
Званично, после овог шампионата „Витез“ је најуспешнији рвачки колектив у слободном стилу. Све категорије Шапчана освојиле су 1.915 бодова, 15 више од вицешампиона „Крагујевца“, а знатно су испред Партизана; Радничког, Потисја, Пролетера...

Првенством у слободном стилу окончана је укупна рвачка клупска сезона у Србији. У укупном пласману Шапчани су шести по успешности у држави, на табели која сабира сва званична првенства у оба стила. „Витез“ је освојио 6.072 бода, 3.892 у надметањима грчко-римског стила, 1.915 у слободном стилу и 265 у рвању за жене. Укупно је било 16 првенстава. Најуспешнији је бепградски „Партизан“, а пре шабачког тима следе још, редом: Раднички, Сомбор, Пролетер, Потисје. Бодове је освајало 35 екипа.

Шапчани су шести тим у Грчко-римском стилу и у женском рвању. Збирно, током 2020. Шапчани су освојили 26 медаља, десет златних, четири сребрне и 12 бронзаних. Најмлађи пионири, до 11 година, освојили су на Купу Србије две сребрне медаље.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa