Инфо

19. новембар 2020.19. нов 2020.
За Тинин осмех
Успешно реализoвана хуманитарна акција

За Тинин осмех

Колица за Тину Станојловић дар Удружења „Да будемо сви једнаки“ Шабац, новосадског Удружења „Чепом до осмеха“. Мисија, визија и циљ да се заједничким деловањем допринесе квалитету живота онима којима је то најпотребније, пре свега деци
Уједињеним снагама Удружења „Да будемо сви једнаки“, новосадског Удружења „Чепом до осмеха“, људи добре воље, десетогодишња Тина Станојловић из Шапца добила је неопходна колица.

Сакупљање и донирање пластичних чепова од чијих се средстава обезбеђују помагала за децу са сметњама у развоју ради лакшег свакодневног функционисања постало је синоним за осмех бројим породицама.

Доброта нас спаја
Са жељом да осмеха буде више Тинина мајка Жељка апеловала је на појединце, колективе, институције да буду солидарни и хумани.
-Позивам да наставимо са сакупљањем чепова, како бисмо помогли деци са инвалидитетом. Захвалила бих се свима који дали допринос, јер ће Тини колица веома значити.


-Наша, мисија, визија и циљ су да заједничким деловањем допринесемо квалитету живота онима којима је то најпотребније, пре свега деци. Ово је 55. дечји осмех у низу и веома смо поносни што смо у Шапцу где се осећамо као код куће. Драго нам је да смо помогли Тини и њеним родитељима и бар мало олакшали свакодневицу - рекла је Миљана Паповић из Удружења „Чепом до осмеха“.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић истиче да ће локална самоуправа бити део хуманитарних активности и у наредном периоду.



-Шабац ће увек подржавати хуманитарне акције и солидарност, јер желимо да грађанима олакшамо живот у нашем граду. Сигуран сам да је ово само почетак и да ћемо сви заједно допринети очувању животне средине коју штитимо сакупљањем чепова, а тим поступком пре свега помажемо другима. Шапчани и грађани из читаве Србије су својим деловањем обезбедили колица за малу Тину. Новосадско Удружење „Чепом до осмеха“ и шабачко удружење, као и сви људи добре воље су помогли да наша суграђанка има лепше и безбрижније детињство - додао је Пајић након састанка са представницима поменутих удружења у Градској кући протекле недеље. У знак захвалности и као подсетник на добра дела градоначелнку је уручена реплика мозаика за Гиниса од чепова.

У хуманитарној акцији активно је учествовало и Удружење „Да будемо сви једнаки“, и како наводе, солидарност је оно што све спаја, те се надају да ће активности бити проширене и ван граница Шапца.



-Удружење окупља преко 60 деце са сметњама у развоју и морам да напоменем да је то нешто мањи број породица, јер су ту и породице које имају и више од једног детета са сметњама у развоју. Сматрам да са овим податком треба да буде упозната јавност, због подршке локалне самоуправе и државних институција. Трудимо се да помогнемо свима којима је помоћ потребна, и овом акцијом смо показали да солидарност постоји у целој нашој земљи, и намера нам је да и деца из других делова Србије добију потребна помагала. Уз ову успешно реализовану акцију и ангажовање различитих актера очекујемо да и локална самоуправа нашем Удружењу помогне да се лиценцира за обуку личних пратилаца како би могли да конкуришемо за сарадњу са Центром за социјални рад и тако олакшамо коришћење поменуте услуге значајном броју деце са територије града - појаснио је др Дејан Павловић из Удружења „Да будемо сви једнаки“ Шабац.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa