Инфо

19. новембар 2020.19. нов 2020.
Заштитну опрему за установе социјалне заштите у Шапцу
Немачка развојна сарадња обезбедила

Заштитну опрему за установе социјалне заштите у Шапцу

ГИЗ граду Шапцу испоручила донацију значајне количине заштитне опреме, намењене корисницима и запосленима у установама социјалне заштите. Донација уручена у оквиру пројекта ,,Услуге социјалне заштите за осетљиве групе”, који Град реализује
Немачка развојна сарадња (ГИЗ) обезбедила је маске, рукавице, визире, дезинфекциона средства и бесконтактне топломере за установе социјалне заштите у Шапцу, у циљу заштите запослених и корисника услуга социјалне заштите током поновног повећања броја заражених од ковида-19.

Донација се уручује у оквиру пројекта немачко-српске развојне сарадње „Услуге социјалне заштите за осетљиве групе“ и обухвата 2,778 пари рукавица, 2,778 заштитних маски, 106 визира, 101 литар дезинфицијената и 13 безконтактних топломера.

-Веома је важно да запослени у социјалној заштити и јединицама локалне самоуправе имају одговарајућу заштитну опрему како би подржали осетљиве друштвене групе током епидемије. С обзиром да су осетљиве друштвене групе уједно изложене и већем ризику заразе вирусом ковид-19, наш пројекат наставља сарадњу са градовима и општинама, а подршка у виду заштитне опреме је један пример тога- изјавио је Маркус Мајер, вођа пројекта.
Градоначелник Шапца др Александар Пајић изразио је захвалност Немачкој организацији за међународну сарадњу на донацији која ће много значити у наредном периоду.

-Немачка је увек била наш пријатељ. Захваљујем се на донацији која је уручена у оквиру пројекта немачко-српске развојне сарадње. Ово је доказ нашег пријатељства које ћемо наставити да негујемо и у наредном периоду- изјавио је Пајић.

Град Шабац ће опрему донирати Центру за социјални рад ,,Шабац” и Геронтолошком центру Шабац


Подршка Шапцу део је веће мере подршке ГИЗ-а која обухвата 18 градова и општина. У периоду од 16. до 20. новембра 2020. године биће уручено укупно за 18 градова и општина 50.000 пари рукавица, 50.000 маски, 1.900 визира, 1.800 литара дезинфицијената и 230 бесконтактних топломера.

Град Шабац ће опрему донирати Центру за социјални рад ,,Шабац” и Геронтолошком центру Шабац.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa