Инфо

19. новембар 2020.19. нов 2020.
ПРВИ КОРАК У СТВАРАЊУ ПРЕДУСЛОВА
ПРОШИРЕЊЕ КОМПЛЕКСА ФАБРИКЕ ЗА ПРОИЗВОДЊУ
ПИРОТЕХНИЧКИХ СРЕДСТАВА

ПРВИ КОРАК У СТВАРАЊУ ПРЕДУСЛОВА

У документу се наводи да је носилац ових измена и допуна предузеће за инжењеринг, консталтинг, пројектовање и изградњу Сет д.о.о. Шабац које је дужно да обезбеди прибављање мишљења, услова и сагласности надлежних органа и организација прописаних законом, те да ће нацрт ових измена и допуна бити изложен на јавни увид
Општинско веће је на једној од претходних седница усвојила предлог Одлуке о изради измена и допуна Плана генералне регулације насеља Коцељева чији је циљ стварање урбанистичких, архитектонских, техничких, инфраструктурних и саобраћајних предуслова за проширење комплекса фабрике пиротехничких средстава у Коцељеви.

–Ова одлука је прва фаза нечега што тек долази. У документу се види да треба проширити обухват овог плана за више од четири хектара а ради се о терену испод садашње фабрике “Балканија”. То су озбиљни инвеститори и они намеравају да прошире, да граде, али да би то и могли треба да се донесу одлуке да се прошири план генералне регулације. Када обрађивач буде урадио план он ће доћи и на комисију за планове. То је стручни орган који ће погледати предлог а касније га изложити на јавни увид који ће трајати 30 дана. Сви заинтересовани ће моћи да дођу и погледају шта је и како предвиђено тим нацртом. Битно је истаћи да ће, када се на комплекс дода тих четири хектара, на одређеној удаљености у том делу ће бити забрањена градња, али ту ми реално неке потенцијалне градње и немамо јер тај део води према Борини и Тамнави. Добро је да постоји интересовање инвеститора да се прошири и то указује на озбиљне намере и будуће запошљавање на територији наше општине- поручио је Миодраг Тадић, начелник одељења за привреду, пољопривреду, саобраћај, туризам, општу управу и јавне службе.

Инвеститор је у обавези да локалној самоуправи достави прибављене сагласности надлежних министарстава. То је потврдио и Тадић који је подсетио да закон то прописује.

–Предузеће мора прибавити одређене сагласности јавних предузећа на које ће програм утицати. То значи да морају прибавити све сагласности надлежних органа заинтересованих за овај пројекат, који имају своје инсталације или потребу да у том комплексу утичу на неки начин. Стручна комисија ће дати своје мишљење, ићи ће на јавни увид и тек потом је то готова прича и иде скупштини на верификацију- објаснио је Тадић.

Дискутујући о овом предлогу одлуке председник општине Коцељева Душан Илинчић оценио је да локална самоуправа отвара могућност за проширење комплекса, а да ли ће и докле то стићи у реализацији, те да ли ће инвеститор испунити све оно што се законом тражи и што правна акта прописују, не зависи од општине.
–Ово је осетљива област и подложна је великом броју контрола- закључио је Илинчић.
В. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa