Инфо

26. новембар 2020.26. нов 2020.
Pixaby

Pixaby

ФУДБАЛ: ЗАВРШНИЦЕ ПОЛУСЕЗОНЕ НИЖИХ ЛИГА

Мачванска јесен на измаку

Окружна лига и МОЛ „Поцерина“ врло изједначене. Липолист се издвојио у Мачви. У сезони без баража, друго место не значи много.
Борба до последњег кола
Због касног почетка шампионата, ове године се фудбалски и календарски крај јесени и почетак зиме скоро поклапају. После дуго времена, окружни и међуопштински ранг ће „украсти“ велики део децембра пре дуже станке. У сва три ранга којима руководи Фудбалски савез Мачванког округа, преостала су још три кола до паузе.
У Окружној лиги дуго није било овако занимљиво и неизвесно. Лидер се мења готово свако кола, а тренутно је, помало и изненађујуће, водећа „Дрина“ из Бадовинаца. Непријатно су изненадили поразом од Карђорђа на свом терену пре две недеље, а онда су искористили кикс досадашњег лидера из Брасине и преузели врх. Ипак, у последња два кола „Дрину“ чекају велики изазови, против Рудара на свом терену и на крају гостовање у Црној Бари.
Само бод раздваја првопласирано и четвртопласираног, а само три водећег и петог на табели. Бадовинчани и пре поменутих мечева имају незгодан задатак на гостовању у Поцерском Причиновићу екипи Младости која се после дугог низа без победе, тријумфом у Клењу вратила у игру за спас. Против екипе са зачеља, Душка, игра и Рудар, Хајдук Станко дочекује клуб из „златне средине“ Мајур, главног кривца што је поново промењен лидер, а апсолутни дерби је у Петковици, где другопласирани Цер ће угостити Липнички Шор. Практично, четири, а можда и пет тимова апсолутно конкуришу за дочек нове године са незваничним шампионским епитетом. На све поменуто треба додати чињеницу да Хајдук Станко и Липнички Шор у тренутку штампања имају меч мање, што је прилика за Црнобарце да провизорно заузму прво место.
Међуопштинска Мачва је изнедрила фавиорита за пласман у Окружну лигу. „Липолист“ је резултатски најбољи и има за услове изједначене сезоне осетну предност. Пет кола бележи само победе, само у две утакмице ове сезоне није тријумфовао, а распоред је такав да ће у сва три преостала кола играти са екипама које су квалитетом иза њега и стабилно стоје у средини табеле. Нема баража на крају сезоне, те друго место неће значити много, али Горком из Глушаца би добар салдо могао значити бар на пролеће, јер само њима Липолист гостује. Само друго место мора да потврди на тешким утакмицама у Дреновцу, Добрићу и на свом терену против Змињака. Тренутно другопласирана Будућност Змињак има повољнији распоред.
Колико је између водећих у Мачви, у толико је смештено пет екипа у Поцерини. Попут Округа у поцерској међуопштинској све је могуће. Летњиковац се издвајао, а онда је везао четири пораза, као лидер, током октобра и новембра. Коначно је прекинуо низ, али сада је тек пети, а Трешевка после два неуспеха у баражу, циља Округ. Фаворит су у Варни, против Војводе Степе, али јесен окончавају вечитим дербијем против Добраве. Бољи јесу, али дерби је дерби. Мровска и Причиновић су изненађења за многе, а у међусобном дуелу првог викенда децембра одлучиће ко је ближи месту два. Коцељева чека осам година на виши ранг, још није довољно близу, али добар распоред до краја омогучава базу. Трбушац и Причиновић им гостују на пролеће, али путују у Мровску.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa