Инфо

3. децембар 2020.3. дец 2020.
Економска школа апсoлутни победник
Изазов „Трчим за школу“

Економска школа апсoлутни победник

ТренинГо изазов „Трчим за школу” организовали су Олимпијски комитет Србије, Министарство омладине и спорта, Савез за школски спорт Србије и ЕУ Делегација у Србији, уз помоћ програма Европске уније Еразмус Плус
Изазов „Трчим за школу“ у којем су сви учесници путем ТренинГо мобилне апликације бирали школе којима су донирали претрчане километре, и тако помогли да освоје вредне награде у виду спортске опреме и реквизита за унапређење наставе физичког васпитања је завршен је протекле недеље, а Економска школа „Стана Милановић“ је апсолутни победник надметања. Са претрчаних 8549.92 километара иза себе је оставила Техничку школу „Иван Сарић” из Суботице са скором 3539.32 километара и Основну школу „Светозар Марковић” из Лесковца са 1311.85 километара.
Како истичу из ове образовне установе иницијатива је потекла од Спортског савеза који је препознао да поседују потребан потенцијал и енергију. Директорка Соња Јокић, као и наставни кадар није имао дилему да ли Економска треба да буде део ТренинГо изазова. Циљ им је био да ученике мотивишу да се посвете здравим стиловима живота и смарт телефоне укључе у акцији која негује тимски дух, заједништво. Уједињени остварили су запажен резултат и награду која ће им окашати наставу физичког васпитања.
ТренинГо изазов „Трчим за школу” организовали су Олимпијски комитет Србије, Министарство омладине и спорта, Савез за школски спорт Србије и ЕУ Делегација у Србији, уз помоћ програма Европске уније Еразмус Плус. Учесници су претрчали укупно 14.500 километара.
Награде за три најбоље школе обезбедила је ЕУ Делегација у Србији - спортску опрему и реквизите у вредности од 300.000 динара за прво место, 200.000 динара за друго место и 100.000 динара за треће место.
У овогодишњем издању ТренинГО изазова „Трчим за школу”, који је званично започео 26. септембра током Европске недеље спорта и догађаја „ Be Active Ноћ” на Ташмајдану, учествовало је 10 школа са територије Републике Србије којима је неопходна помоћ како би унапредили наставу физичког васпитања.
Укупан број тркача који су кроз ТренинГО мобилну апликацију узели учешће у овој физички активној и друштвено одговорној акцији је 956, а сама апликација је преузета укупно 8800 пута. Мобилна апликација Олимпијског комитета Србије која има за циљ да мотивише кориснике да буду активни, да редовно вежбају и живе здравим начином живота. Како би пронашли најбољу локацију за вежбање и унапредили своје физичко стање корисници могу да претражују више од 120 стаза за трчање и теретана на отвореном широм Србије. Према личном фитнес нивоу, корисници могу да одаберу вишемесечне тренинге и вежбе погодне за затворен и отворен простор. За различите врсте тренинга доступни су статистички подаци и могуће је праћење сопствених резултата. Тренинзи са олимпијцима и спортски изазови омогућавају корисницима да уче од шампиона, али и да се такмиче у трчању и својим учешћем допринесу друштвено корисним акцијама. Апликација корисницима помаже да унапреде свакодневне навике, планирају тренинге и постигну личне фитнес циљеве. Корисницима су доступне и информације везане за спорт, здраву исхрану и опрему. Оно што посебно издваја ову апликацију су промотивни тренинзи и савети српских олимпијаца који ће младима дати пример за здрав и активан стил живота и подстаћи их да се баве спортом.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa