Инфо

3. децембар 2020.3. дец 2020.
Земунци проба за дербије
ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Земунци проба за дербије

Наредни ривал је последњи из категорије лакших пред два велика дербија и завршницу Купа. Познат противник са одличном ватерполо школом. Близу плеј офа. Прилика за уигравање
До првенствене паузе Шапчанима су преостале још три утакмице, а ми се надамо још шест до нове године, јер би то значило да ће овдашњи ватерполисти играти у финалу Купа, но као и до сада, корак по корак је најбоља тактика.
После још једне недеље паузе, следи нови дуел шабачких ватерполиста. Ривал на новом гостовању је ЗЕМУН. Треба бити реалан и рећи да је шампион Србије апсолутни фаворит, а горњоварошанима је гостовање где не сме да буде упитан тријумф, не сме за некога ко има највише амбиције.

Нови Београд ривал у Купу
Осим првенствених обавеза, Шапчане током децембра очекују и Куп изазови. Да би се пласирао на финални турнир пету узастопну сезону, шампион Србије мора 12. децембра, у четвртфиналу Купа Србије савладати екипу Новог Београда Жребом у ВСС одређени су парови ове рунде. Мећ че бити одигран у Београду.


Домаћини су клуб са традицијом, добром школом и на том принципу граде екипу која већ има континуитет добрих резултата. Наравно, не може нико очекивати да то буде изражено кроз неки трофеј, разлике у квалитету су превелике, но плеј оф ове године, плеј оф пре три сезоне, место при врху некадашње Прве А лиге су показатељи доброг рада и избора које прави руководство клуба из ове београдске општине. На дебију у Регионалној А2 лиги претходне сезоне били су на само два бода од плеј офа, победили освајача евро трофеја Катаро, Медвешчак у Загребу, Задар у Задру. Када посматрамо само ову сезону, можемо рећи да је Земун бод изнад очекивања. Поразе од Звезде, Партизана и Војводине, јасно, сви су могли очекивати, али су пријатно изненадили ремијем у Нишу, као и рутинским победама против Бањице и Старог Града чиме су практично осигурали плеј оф. Искуство су добили са некадашњим центро и капитеном Шапца Борисом Поповићем, ту су још искусни Љубеновић, голман Сретковић, од недавно дипломирани инжењер електротехнике Јапунџић и др.
Последњи међусобни дуел у првенству, на базену у Земуну, два клуба су одиграла 2017. године када је Шабац славио 8:7, али неизвесност није толико последица изједначености ривала, већ умора Шапчана после три дуела у А2 лиги која су их одвела у А1 ранг. Свакако меч за викенд је проба пред два велика дербија, против Звезде у Београду, одложени меч и против Новог Београда у Шапцу.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa