Инфо

10. децембар 2020.10. дец 2020.
Погрешна политика режима у сузбијању заразе
ЗЗС И ГРАЂАНСКИ ДЕМОКРАТСКИ ФОРУМА

Погрешна политика режима у сузбијању заразе

Небојша Зеленовић, председник Заједно за Србију, и Зоран Вулетић, председник Грађанског демократског форума, најоштрије су осудили погрешну политику режима у сузбијању заразе изазване корона вирусом, након одржаног онлине састанка са проф. др Зораном Радовановићем, епидемиологом, проф. др Оливером Стојковићем и др Срђаном Лукићем, пулмологом.

-Захтевамо да Уједињени против КОВИД-а буду институционално укључени у борбу против заразе.
Власт је закаснила са увођењем одговарајућих мера. Подсећамо да су лекари, окупљени у Уједињењи против КОВИД-а, још 14. октобра предложили јасан план који је неопходно спровести, а да се власт о то потпуно оглушила.
Губитак поверења довео је до немогућности завођења реда. Здравствени систем је ушао у драматичне проблеме и ризик од немогућности пружања помоћи болеснима и повећање броја жртава постало је огромно.
Изговор да мере нису уведене због очувања економије није тачан. Одлагање успостављања реда довело нас је до повећања броја оболелих и нужности предузимања драстичних рестрикција. Такав приступ доводи економију у ризик од изазивања великих губитака, које би било могуће избећи.

Здравство у Србији воде политички кадрови, а не способни и стручни људи. Некомпетенција ових политиканата угрожава животе и здравље људи.

Могуће је брзо направити промене бољом организацијом.

Циљ је да нико не сме да чека на први преглед. За све тешке пацијенте мора бити обезбеђен болнички смештај.
За пацијенте којима је неопходан кисеоник, а могу да буду лечени у кућним условима, наопходно је омогућити овакав режим.

Пандемија сурово кажњава политичку манипулацију. Време је за мобилизацију целог друштва и ангажовање најспособнијих људи у борби против заразе. Искључиво је власт у Србији одговорна уколико до овога не дође, стоји у заједничком саопштењу Зеленовића и Вулетића.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa