Инфо

10. децембар 2020.10. дец 2020.
Враћање вере у могућност промене
СМЕДЕРЕВО: ПОДРШКА ПОЛИТИЦИ ТРИ ТАЧКЕ КОЈУ ЈЕ ПРЕДЛОЖИО ЗЕЛЕНОВИЋ

Враћање вере у могућност промене

Председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић нагласио је да Три тачке које је предложио постављају основне темеље једне добре политике која ће људима у Србији понудити алтернативу и вратити им веру да су промене могуће
Политичке организације окупљене око политике Три тачке коју је предложио Небојша Зеленовић одржала је у суботу иницијални састанак у Смедереву. Поред чланова ових организација, на скупу који је одржан онлине, присуствовали су и представници групе грађана „Будимо Смедерево“, те угледни грађани Смедерева. Политика Три тачке је добила пуну подршку. Постигнута је сагласност да у Смедереву почну активности на окупљању политичких организација, удружења и грађана око принципа ове политике.

Председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић нагласио је да Три тачке које је предложио постављају основне темеље једне добре политике која ће људима у Србији понудити алтернативу и вратити им веру да су промене могуће.

На Западу се најбоље живи, а ми хоћемо да тако живи и у нашој земљи. То је суштина политике Србија на Западу: јасно опредељење, поштено партнерство, и остваривање свега онога што омогућава добар живот на Западу и овде, код нас, у Србији., рекао је Вулетић


-Нови људи у политици, Србија на Западу и решавање питања КиМ само су полазна тачка нашег окупљања. Ми ћемо грађанима заједно понудити јасне одговоре на кључна питања., каже Зеленовић.
Према његовим речима, ова групација ће пред грађане Србије изнети конкретне предлоге за сваку од области од којих зависи добар живот људи.

-Даћемо јасан и реалан план како да људи зараде више новца.

-Предложићемо систем рада јавних предузећа који ће обезбедити најбоље услуге по најнижим ценама.

-Упутићемо предлог низа конкретних мера за заштиту животне средине и борбу против климатских промена.

-Предложићемо увођење система по коме ће грађани моћи да директно одлучују како ће се трошити новац из буџета, и тако осигурати да буду решавани њима најважнији проблеми.

-Предложићемо и јасан програм социјалне и здравствене заштите, који ће осигурати да нико не буде заборављен – изузетно важно питање у свако доба, а нарочито данас, када се боримо са здравственом ситуацијом коју имамо.

-Понудићемо и програм реформе образовања којим ће бити обезбеђено модерно образовање за 21. век, као и низ конкретних мера којима ће бити омогућено издвајање 2 одсто државног буџета за културу.“, рекао је Зеленовић.
Добрица Веселиновић из Иницијативе Не давимо Београд подвукао је да промене у држави крећу са локала и нагласио значај залагања за решавање конкретних животних питања људи.

-Градови морају да се развијају тако да испуњавају потребе својих грађана, посебно оних најугроженијих. Заштита животне средине и борба против климатских промена једно је од кључних питања са којима се суочавамо данас, и то је једна од области на које ћемо ставити фокус наше политике, како у Београду тако и у целој земљи., каже Веселиновић
Председник Грађанског демократског форума Зоран Вулетић подвукао је значај јасног опредељења Србије према Западу и нагласио да то значи више од спољне политике.

-На Западу се најбоље живи, а ми хоћемо да тако живи и у нашој земљи. То је суштина политике Србија на Западу: јасно опредељење, поштено партнерство, и остваривање свега онога што омогућава добар живот на Западу и овде, код нас, у Србији., рекао је Вулетић

Састанак у Смедереву био је други у низу онлине састанака са грађанима и локалним организацијама усмерених на ширење наше отворене грађанске платформе. Ова кампања се наставља наредних дана по градовима и општинама широм Србије, а међу првима на реду су Сремска Митровица и Бор.
ззс
ЗЗС

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa