Инфо

10. децембар 2020.10. дец 2020.
Приоритет чист  и уредан град
Градоначелник и руководство ЈКП „Стари Град“ у посети радницима

Приоритет чист и уредан град

Дезинфекција и чишћење два пута дневно. Хигијена посебно важна у време епидемије. Натријум хлорокин у цистернама и канистерима. Решавање организационих проблема у ЈКП. Учешће у европским пројектима
Чишћење и дезинфекција улица и тротоара је једна од услуга које грађанима пружа Јавно комунално предузеће „Стари Град“, битна у сваком тренутку, а вишеструко важна у периоду епидемије. Нови директор Јавног комуналног предузећа „Стари град“ навео је да радници два пута дневно дезинфикују улице и тротоаре, а недавно је раднике у првој смени посетило пословодство предузећа и градоначелник Шапца др Александар Пајић који су разговарали са њима о условима рада и могућности унапређења.

-Ми се трудимо максимално да град буде чист. Свесни смо да епидемиолошке мере које су и по уредби Владе обавезне, ми смо још проширили тако да два пута дневно чистимо шабачке улице, дезинфикујемо их и покушавамо да наш град буде уредан и чист. Много тога је урађено у претходних месец дана, пре свега на реорганизацији и бољој организацији људи који тамо раде. Ми смо им као Град изашли у сусрет и одобрили солидарне помоћи, али од њих очекујемо да свој посао раде на врхунском нивоу – истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић и додао да је важан корак и учешће ЈКП „Стари град“ у европским пројектима

-Оно што је битно је да се и руководство предузећа упустило у заједничке европске пројекте. Заједно са својим колегама из Сремске Митровице конкурисали су за заједнички пројекат код Европске уније, тако да очекујемо у наредној години и побољшање услова рада, односно добијање камиона за изношење смећа и других машина које су потребне за несметан рад овог предузећа. Основ је чист и уредан град и због тога је ово јавно предузеће и основано.
Руководство предузећа известило је градоначелника о сви мерама које се предузимају како би хигијена јавних површина била на задовољавајућем нивоу.

- Радници Сектора изношења смећа и јавне хигијене раде свакодневно у три смене. Наше предузеће два пута дневно, сваки дан врши дезинфекцију свих улица од интереса за наше грађане, користимо натријум хипохлорит, стављамо га у канистере на критичним такчама у граду и цистерне. Позивам суграђане да нас обавесте када у неком од канистера нестане течности. Молим суграђане да се придржавају свих досадашњих мера, од ношења маске, дезинфекције руку, дезо баријера и да поштују прописе, на сваком месту – рекао је Никола Беговић, вд директора ЈКП „Стари Град“ и додао да се уз свакодневне обавезе решавају организациони проблеми.

- Један од кључних проблема које смо затекли и бољом организацијом решили у протеклих месец дана је загушење наших камиона на трансфер станици „Срем – Мачва“. Они су чекали и по два сата, али смо сада то смањили на неких десетак минута. По мени, највећи проблем био је однос Града према предузећу. Ми сада имамо подршку и разумевање од стране градске власти за наше идеје и имплементације које планирамо да реализујемо у неком наредном периоду. Замолио бих суграђане да буду мало стрпљиви, јер све што се дешавало протеклих година не може да се промени преко ноћи, а такође апелујем да воде рачуна где одлажу смеће и на који начин, јер то је, по мени, васпитање и култура сваког појединца.

Запослени су, према сопственим речима, спремни да вредно раде и задовољни су условима.



-У првој и другој смени вршимо дезинфекцију, раније и у ноћној док је било лепше време. Ово је први градоначелник који се возио са нама у цистерни, пратио наш рад. Услови рада су за сада добри, не можемо да се жалимо – истакао је возач једног од камиона Ненад Станковић.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa