Инфо

10. децембар 2020.10. дец 2020.
Саопштење поводом тренутне епидемилошке ситуације
Начелник Мачванског управног округа

Саопштење поводом тренутне епидемилошке ситуације

Анализирајући епидемиолошку ситуацију у протеклих седам дана, на подручју Републике Србије и Мачванског управног округа, начелник Владан Красавац издао је саопштење
Поштовани грађани,
Епидемиолошка ситуација на подручју Мачванског управног округа у протеклих седам дана веома је нестабилна, са свакодневним повећањем броја инфицираних и хоспитализованих лица. Капацитети Ковид болнице у Шапцу и Лозници се свакодневно попуњавају, као и капацитети Специјалне болнице Бања Ковиљача, где је тренутно смештено око 70 пацијената.

Од петка 04. децембра закључно са 15. децембром 2020. године на снази су мере Републичког кризног штаба, које су због повећаног броја оболелих пооштрене. Привредни субјекти који пружају услуге у области угоститељства, затвореним и отвореним трговинским центрима, обављају делатност трговине на мало, пружају занатске и друге услуге у непосредном и дуготрајном контакту, делатности у области културе, где имамо присуство више лица у истом простору, спа центри, базени и други објекти намењени за спорт и рекреацију, могу пружати услуге само радним данима / од понедељка до петка / од 05:00 до 17:00 часова.

По извештају Полицијске управе Шабац није било драстичног кршења донетих мера осим у Месној заједници Летњиковац у Шапцу.

Апелујем на све привредне субјекте и грађане Мачванског управног округа да у потпуности поштују мере


За време викенда уочена је велика фрекфенција и кретање возила на подручју Управног округа,што показује да су практикована породична окупљања,свињокољи и друго. Такође имамо појаву великог окупљања грађана по парковима, пешачким зонама, трговима, што је свакако у супротности са донетим мерама.

Заједнички инспекцијски надзор, који спроводе републичке и локалне инспекције, по упутствима Координационе комисије за сузбијање ширења вируса Ковид-19 у претходној недељи, на подручју Мачванског управног округа, извршиле су укупно 2359 контрола. У граду Шапцу извршено је 1222 контроле, Лозници 44, Владимирцима 651, Крупњу 285, Малом Зворнику 154, Коцељеви 3, док у Богатићу није било контрола. Координисани надзор у примени мера за спречавање ширења епидемије ће се наставити и наредних дана.

Апелујем на све привредне субјекте и грађане Мачванског управног округа да у потпуности поштују мере које надлежни државни органи доносе у циљу заштите живота и здравља популације.
Будимо одговорни.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa