Инфо

17. децембар 2020.17. дец 2020.
ПОДБАРЕ У НОВОМ РУХУ
РЕКОНСТРУКЦИЈА ЈОШ ЈЕДНЕ УЛИЦЕ У КОЦЕЉЕВИ

ПОДБАРЕ У НОВОМ РУХУ

„Сада смо добили једну модерну, квалитетну улицу чија је ширина коловоза четири метра са припадајућим банкинама. Такође, урађен је и тротоар са десне стране. Извођач је имао среће што се тиче временских услова који су дозволили асфалтне радове. Остаје да решимо питање другог дела фекалне канализације који је велики проблем“
Ових дана приводе се крају радови на изградњи још једне улице у Коцељеви. Станари насеља Подбаре коначно су добили око километар савременог коловоза и тротоар у дужини од 800 метара. Укупна вредност инвестиције је око 20 милиона динара а средства су обезбеђена из општинског буџета.



–Најпре је урађена подлога која је била у очајном стању да би могао да се уради асфалт. Такође су урађени левострани и деснострани канали а у току је упајање свих постојећих улаза у дворишта где се ради асфалтирање. Урађена је и канализација која је претходила свим овим радовима. То је завршено до неке тачке а очекујемо наставак у наредном периоду другог дела канализације како би све било онако како треба. Морамо да решимо питање фекалне канализације. Решили смо одвод кишнице типом отворених канала којима смо одговорили на проблем одвода атмосферских падавина али и воде која се слива са околних брда- објаснио је председник општине Душан Илинчић.
Он је подсетио да је сама конфигурација терена у овом делу насеља веома незгодна те да су и претприпремни као и други радови били веома захтевни. Подбаре су често биле под водом јер је насеље ниже од нивоа корита Тамнаве и обилније падавине као и изливање реке изазивале су озбиљне проблеме свим станарима ове улице.

–Сада смо добили једну модерну, квалитетну улицу чија је ширина коловоза четири метра са припадајућим банкинама. Такође, урађен је и тротоар са десне стране. Извођач је имао среће што се тиче временских услова који су дозволили асфалтне радове. Остаје да решимо питање другог дела фекалне канализације који је велики проблем. Надам се да ћемо то превазићи у наредном периоду на задовољство свих нас, првенствено грађана који овде живе и сасвим је сигурно да ће се ово насеље сада још интензивније ширити јер се стварају сви предуслови за то изградњом инфраструктуре и комуналним опремањем. Ово је један леп крај Коцељеве а сада је урађено оно што треба да постоји у 21.веку. Квалитетан асфалтни коловоз, добар тротоар за несметано и безбедно кретање пешака, станара улице али и бројних шетача. Биће то једна лепа шетачка зона за љубитеље пешачења и природе. И до сада је била једна од омиљених али сада је много безбеднија- оценио је Илинчић.

Председник општине најавио је да је ово само почетак инвестиција те да је у плану реализација многих пројеката међу којима је најзначајнија изградња вртића.

–Изабран је извођач за изградњу, реконструкцију и проширење постојећег вртића. Чека се истек неопходних рокова како би било могуће потписати уговор са извођачем. То је једна заиста велика инвестиција која улази у Коцељеву, нешто што нам је потребно. На срећу свих нас имаћемо један модеран, простран, квалитетан простор у којем ће боравити најмлађи становници ове општине. Биће то вртић 21.века и вероватно у будућности један од симбола Коцељеве- поручио је председник коцељевачке општине и додао да је инвестиција заиста велика, можда једна од највећих која у последње време улази у Коцељеву.



–Вредност је оквирно око 300 милиона динара. Успели смо заједно са државом да урадимо идејно решење, потом пројектно на основу којег је расписана јавна набавка и изабран извођач, тако да нас радови очекују у наредној години, и то веома опсежни, на изградњи , реконструкцији, адаптацији и проширењу вртића- изјавио је Илинчић.
Осим тога, он је додао да је у току израда пројекта зелене пијаце те да је то још једна инвестиција чију реализацију очекују у наредном периоду.
Весна Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa