Инфо

17. децембар 2020.17. дец 2020.
фото: сви ми који волимо ФК Мачва

фото: сви ми који волимо ФК Мачва

ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

ПРОЛЕЋЕ СА НОВИМ ШЕФОМ

Много тога ће одредити прелазни рок, односно финансијско стање у клубу када дође време за појачања. Успех новог шефа стручног штаба зависи од тога. Извесно је да је све неизвесно. Ривали су у домету
Свакако нада постоји, посебно ако је јуче у Ужицу шабачки тим освојио три бода, постоји ако није, али је онда та нада врло слабашна. Не знамо исход дуела у тренутку штампања издања пред вама, али смо се надали да ће Мачва победом против Рада имати три бода више пред Ужице и утолико релаксиранију ситуацију, али авај.... Овдашњи клуб био је нешто бољи, али дупла несрећа, аутогол у 90. минуту срушио је све. Осим цеха изгубљених бодова, овај пораз је одвео и Драгана Аничића са клупе. Управни одбор је одлучио да прекине сарадњу са досадашњим тренером, а јуче је на клупи био Драгослав Костић Коле, тренер омладинске селекције.

фото: с. с.


Аничић је екипу преузео у јануару 2017. године, преузео је лидера на табели Прве лиге и одвео га до Супер лиге и пехара шампиона другог ранга. У позну јесен 2018. напушта клупу и прелази у Вождовац. Иако је имао солидне резултате са Београђанима, промена управе значила је и промену тренера. У истом периоду завршен је боравак Дарка Тешовића на клупиу Мачве и Аничић је започео други мандат крајем 2019. године.

Драгослав Костић је свима познато име шабачког фудбала. Један од најталентованијих фудбалера нашег града, на поечтку каријере бранио је боје два највећа клуба Шапца, Мачве и Радничког. Велики траг је оставио у Слободи из Тузле, а пре одласка у Тузлу за њега се интересовао и Ивица Осим, онда тренер Железничара из Сарајева.

Интернационале наступе бележи у Шпанији, Португалији, Белгији, Америци. Мачву је први пут предводио као тренер у делу пролећа 2007. године у Првој лиги Србије када је наследио Кустудића. Радио је потом у Радничком из Коцељеве у зонашким данима, шабачком Борцу, ОФК Шапцу и од пре три године Мачви где је водио омладинску селекцију.

Мачва – Рад 0:1 (0:0)
Стадион Мачве. Без публике. Главни судија: Марко Ивковић (Лајковац), помоћници: Ђуричић (Ваљево) и Андрејић (Крушевац). СТРЕЛАЦ: Мијаиловић (аг) у 91. минуту. ЖУТИ КАРОТОНИ: Адамовић, Ортиз, Кнежевић (Мачва); Буснић, Цигер, Кахриман (Рад).
МАЧВА: Гордић, Мијаиловић, Ристивојевић, Ивић, Марковић, Трипковић (Ђоковић), Обровац, Дабић, Адамовић, Кнежевић, Ортиз (Зукановић).
РАД: Кахриман, Лазаревић. Ђорић, Цигер, Радивојевић, Газивода (Јовановић), Буснић, Ђурић, Трифуновић, Блажић (Дамњановић), Ковачевић (Тучевић).


О Мачвиној полусезони углавном је све испричано, фокус је био на лошој финансијској ситуацији, припреме су почеле седам дана касније у односу на остале, било је одлазака више него долазака, каснила су примања, оставку је поднео доскорашњи председник Ивица Краљ. Остаје жал за испуштеним бодовима, попут дуела протв Новог Пазара у Шапцу, Рада на истом месту, али и много утакмица у којима је Мачва имала шансу да голом промени ток, а онда би уследио гол на супротној страни и меч је одлазио у неповрат.

Од ситуације у клубу зависи све, свакако да се очекује и изборна скупштина током зиме, односно све што из тога следи. Извесно је да је све неизвесно.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa