Инфо

17. децембар 2020.17. дец 2020.
фк дрина Бадовинци: фото (ФБ страна клуба)

фк дрина Бадовинци: фото (ФБ страна клуба)

ФУДБАЛ: НИЖЕ ЛИГЕ

Нико не исправи Дрину

Екипа из Бадовинаца победом у Црној Бари потврдила пол позицију на пола трке. Цер изненађује и не посустаје. Липолист и Трешњевка сигурни на врху и први фаворити за виши ранг
Можда је ток Дрине крив, али игре момка што носе дрес бадовиначког клуба који носи њено име воде право у зонски ранг. За сада, ниједној екипи није успело да „исправи криву Дрину“. Победом у великом, локалном дербију у Црној Бари, голом Милоша Којића у завршници меча, истовремено је савладан директан ривал за виши ранг и потврђено прво место ДРИНЕ. Сјану јесен имао је и тим из Петковице, на неки начин био је и биће дуел реке и планине и на пролеће. Новајлија „Цер“ изненадио је многе убедљивим наступом, квалитетном екипом и у сваком случају саставом за респект. Иако су други на табели, они су у најбољој форми завршили полусезону, остваривши седам узастопних победа. Поседњу против Мајура 4:1.

Дуга је пауза, али се љубитељи Округа унапред радују наставку. У првом пролећном колу оба тима наизглед имају лакши посао, а већ у другом колу је у Бадовинцима можда и дерби сезоне, Дрина дочекује Цер у намери да се реваншира за један од два пораза у полусезони. Рудар, Хајдук Станко и Слога су изгубили корак киксом у последњем јесењем колу, али још се не могу отписати у потпуности.

На зачељу су се издвојиле четири екипе. Видојевица се са два тријумфа пробудила, можда и касно, Душко је у врло тешкој ситуацији, а нико не би био у кожи причиновачке Младости која зиму чека после три узастопна пораза и тима у великом проблему, Синђелића, стабилног члана Округа 11 узастопних година, некадашњег зонаша који је са седам пораза у последњих осам мечева довео себе на руб нижег ранга.

Зелено-бели врх
Међу члановима међуопштинских лига доминира зелено-бела боја. Управо ове боје деле лидери и први фаворити за Окружну лигу у групама „Мачва“ и „Поцерина“, ЛИПОЛИСТ и ТРЕШЊЕВКА Трбушац.

Тим из Трбушца после две сезоне где су на путу до вишег ранга застали у баражу, сада делују као најбољи клуб у Лиги. На првом месту су убедљиво, иако су поразом у вечитом дербију у Вукошићу 3:0 покварили крај добре јесени и пропустили прилику да се после неуспеха Причиновића и Мровске одвоје на чак седам бодова. Искључењем Церића из такмичења и одузимањем свима бодова остварених против њих, ривали су остали углавном без три бода, док је Трешњевка нетакнута, јер је поражена у Миокусу на почетку сезоне. У игри у „Поцерини“ су још Причиновић и Мровска, али праве грешке и они. На дну Кујавица, а посебно Прово изгледају да су без излаза.

Уз три бода вишка за Липолист у групи „Мачва“, на руку овој екипи је и распоред, јер главни ривали, Змињак и Милиционар гостују у Липолисту. Горки је са два узастопна пораза у сада осетном минусу. На зачељу се Омладинац може надати опстанку, чудо је потребно Премијеру и Задругару који у новeмбру и децембру знају само за поразе.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa