Инфо

24. децембар 2020.24. дец 2020.
ДА СВИ БУДЕМО ДЕДА МРАЗ
ПОЧЕЛА АКЦИЈА “ЈЕДАН ПАКЕТИЋ-МНОГО ЉУБАВИ”

ДА СВИ БУДЕМО ДЕДА МРАЗ

Новогодишњи пакети намењени су за децу из социјално угрожених породица које су већ корисници помоћи Црвеног крста и Центра за социјални рад, за малишане из породица са више деце. Прошле године је у акцији “Један пакетић- много љубави” обезбеђено 115 пакетића у које је спаковано око 450 килограма, углавном слаткиша и сланиша
Традиционална акција “Један пакетић-много љубави”, коју организује Црвени крст у сарадњи са власницима трговинских радњи и грађанима, реализује се и ове године. Према речима Милана Глумца, секретара ове хуманитарне организације кутије, јасно обележене, у које сви могу донирати слаткише и сланише као и друге производе адекватне за садржај једног новогодишњег пакетића, већ су постављене у бројним продавницама.

До пре неколико година хуманост на овај начин могли су исказати искључиво купци у Коцељеви, а сада то могу учинити и они из других месних заједница.

–Кутије су постављене у Коцељеви, Свилеуви, Голочелу, Драгињу, Каменици, Доњем Црниљеву у значајно већем броју малопродајних трговинских објеката него претходних година. Прошле године је у овој акцији учествовао и ученички парламент Средње школе. Међутим, сада је практично то немогуће због он лајн наставе јер они не могу да се окупљају. Поред прилога и донација које даривају грађани у продајним објектима, ми имамо доста приватних лица који нам донесу директно нове играчке које такође постају део садржаја пакетића. То је још један од начина за оне који могу и желе да нам се придруже и подрже акцију- напомиње Глумац.

Расподела пакетића традиционално се обавља на Бадњи дан, 6.јануара, уочи најрадоснијег Хришћанског празника Божића, а овога пута, истичу из Црвеног крста, то ће бити учињено уз предузимање свих превентивних епидемиолошких мера.

Новогодишњи пакети намењени су за децу из социјално угрожених породица које су већ корисници помоћи Црвеног крста и Центра за социјални рад, за малишане из породица са више деце. Прошле године је у акцији “Један пакетић- много љубави” обезбеђено 115 пакетића у које је спаковано око 450 килограма, углавном слаткиша и сланиша.

ВРЕМЕ ДАРИВАЊА
Крај године је време када се сумирају резултати али су новогодишњи и божићни празници и период даривања. Постоје бројни начини да некога учинити срећним. Црвени крст Србије је у сарадњи са друштвено одговорним компанијама пронашао свој.

–Компанија “Икеа” је одлучила да ове године своје половне производе, које откупљује од грађана по одређеној цени и мења за нове, додели Црвеном крсту Србије и на тај начин дарива их породицама са већим бројем деце, избеглицама, женама које су укључене у социјално предузетништво, особама са инвалидитетом, лицима погођеним насиљем у породици и старијим лицима. Ми смо добили ту донацију која је ограниченог типа и нема превише производа али је важно напоменути да Црвени крст Србије и на овај начин жели да помогне социјално угрожене категорије у сарадњи са компанијама- истиче секретар Црвеног крста Коцељева и додаје да ће дистрибуција ове помоћи почети ускоро уз консултацију са свим партнерима из локалне заједнице.

У овој хуманитарној организацији најављују реализацију још једне донације до краја године.

–“Јуб” компанија годинама подржава Црвени крст Србије, тако што обезбеђује средства и покрива трошкове боравка деце из социјално угрожених породица у одмаралишту Црвеног крста у Баошићу и ми смо уназад више година били корисници те помоћи, односно наша деца су на тај начин ишла на море. Ове године, због коронавируса, то није било могуће па су они одлучили да донација ипак буде усмерена ка Црвеном крсту и њеним корисницима тако да ћемо ми добити за два детета могућност куповине обуће и одеће, школског прибора, хране и хигијене- најавио је Глумац.
В. Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa