Инфо

8. септембар 2011.8. сеп 2011.
ДРУГИ ФЕСТИВАЛ МЕДА И ПЧЕЛАРСТВА У ШАПЦУ ПОД ПОКРОВИТЕЉСТВОМ ГРАДА

ШАНСА У ПЧЕЛАРСТВУ

Прошле суботе на платоу испред старе робне куће, у организацији пчеларских удружења и Дирекције за пољопривреду, а под покровитељством Града одржан Други фестивал меда и пчеларства у Шапцу. Манифестација окупила 37 излагача из Мачве, Поцерине, Посавотамнаве, Азбуковице, Јабланичког, Расинског и Шумадијског округа и Војводине. Најбројнији су, ипак, били пчелари шабачког краја и Мачванског округа, који уз помоћ субвенција министарства, у овој грани пољопривреде виде развојну шансу
Миломир Исаиловић из Метлића, одлучио се за бављење пчеларством пре четири године, проширио број друштава вишеструко, а за пласман производа како каже, нема проблема уз помоћ Друштва пчелара .
- Раније сам се бавио сточарством, али сам се преорјентисао на ову грану. Почео сам са неколико а сада, после четири године имам око 80 друштава. Тренутно се исплати бавити пчеларством, и намеравам да у том послу останем - каже Исаиловић.
Управо је анимирање младих произвођача један од најважнијих циљева Фестивала меда, а овај крај озбиљно претендује да постане центар пчеларства у Србији. ““ У прилог томе говори бројност излагача који су у Шабац дошли из целе Србије.
- Томе је допринела и чињеница да смо озбиљно приступили анимирању и улагању у младе генерације пчелара а све уз помоћ Дирекције за пољопривреду и градске управе која је благонаклона у пружању помоћи пчеларима ““ истиче Бранимир Ђуричић, председник шабачког Друштва пчелара.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa