Инфо

24. децембар 2020.24. дец 2020.
фото: с. с.

фото: с. с.

ФУДБАЛ: МАЧВА ОСТАЛА У ИГРИ

НА КРАЈУ, НАДА ЈОШ ЖИВИ

Има прво Мачва на наду, али је заостатак још велики. После три бода у Ужицу још већи жал за просутим бодовима против Рада. Тимовима са зачеља Мачву на пролеће готово искључиво гостује
Рекли смо да нада још јаче живи, ако је Мачва победила у Ужицу, а у том тренутнку нисмо знали исход те утакмице. Победили су „црвено-црни“ и сачували шансу за борбу и опстанак који би, после свега био раван чуду. Изражено нумерички, Мачва је освојила 14 бодова, а први тим изнад опасне зоне 21, дакле потера је за минусом од седам бодова.
Све речено о значају прелазног рока и основом да тим достигне виши ниво новим именима смо већ говорили. Осим нових имена на терену, клуб очекују ново име на месту председника и на месту тренера у односу на почетак сезоне. Практично, на сва три нивоа следи реорганизација. После оставке Ивице Краља, место вршиоца дужности председника преузео је Драган Антонић, по аутоматизму, као досадашњи потпредседник, док је по прекиду сарадње са Драганом Аничићем, екипу у Ужицу водио некадашњи играч и тренер Мачве Драгослав Костић.

Златибор – Мачва 0:1 (0:0)
Ужице. Без гледалаца. Главни судија: Драган Чоловић (Рашка); помоћници: Минић и Пашајлић (оба Рашка). СТРЕЛАЦ: Трипковић у 58. минуту. ЖУТИ КАРТОНИ: Глишовић и Миличић (Златибор); Марковић, Дабић, Тримановић и Трипковић (Мачва).
ЗЛАТИБОР: Чубраковић, Јездимировић, Стаменковић, Анђелковић, Исламовић (Глишовић), Крстић, Милорадовић, Петронијевић, Ђаковац, Миличић, Живановић.
МАЧВА: Гордић, Пејовић, Дабић, Ристивојевић, М. Мијаиловић, Марковић (Тримановић), Обровац, О. Мијаиловић (С. Михаиловић), Трипковић, Ђоковић (Шушњар), Ортиз.


Није ни седам бодова мали заостатак, а посебно некаква језа прође кроз навијаче шабачког клуба када гледају распоред у другој полусезони. Главни претенденти за испадање или највећи ривал у борби за опстанак биће: Бачка, Златибор, Рад, Инђија, Напредак, Нови Пазар, Јавор и осим Златибораца који ће бити гости у Шапцу у последњем колу, које може бити и формалност и финале свега, свим другим екипама Мачва ће бити гост, док ће у Шапцу ривали бити тимови који су тренутно међу првих десет, уз изузетак Црвене Звезде. Управо тако, опстанак би, из ове перспективе био чудо.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa