Инфо

24. децембар 2020.24. дец 2020.
ФУДБАЛ: СЛУЧАЈ „РАМАДАНИ“

Спекулације и оштри демантији

Када је изгледало да, бар што се јавности тиче, српски клупски фудбал улази у стање хибернације на одређен период, на порталу Спорт клуба осванула је информација да је чувени фудбалски менаџер Фали Рамадани близу преузимања шабачке „Мачве“, наравно, преко својих представника, те да су, како наводи аутор текста Бојан Остојић, разговори менаџера и представника клуба, односно Града као главног финансијера „Мачве“ у поодмаклој фази, позивајући се на „добро упућене актере“. Према тим наводима познати менаџер би преузео обавезу финансирања играчког погона и вођења спортског сектора шабачких „црвено-црних“. Преговори са клупским структурама и градским властима, преко посредника, увелико су у току и очекује се да ускоро буду приведени крају, на вишеструко задовољство. Уколико Рамадани стане иза пројекта, бригу о Мачви водиће, наравно, тим сарадника познатог агента. Фудбалски прописи не дозвољавају ангажовање, савремено названих „посредника у трансферима“, унутар клубова.

Линк са овим текстом брзо се проширио друштвеним мрежама, навијачи и симпатизери „црвено-црних“ су износили различите ставове по том питању, али је врло брзо стигао деманти на спекулације о уласку Рамаданија у Мачву и то са две стране. Демантовали су поменуте информације и Клуб и кабинет градоначелника Шапца др Александра Пајића.




Саопштење кабинета градоначелника Шапца
Градоначелник Шапца, др Александар Пајић, демантовао је информације да ће Фали Рамадани преузети шабачки Фудбалски клуб “Мачва”, које су јутрос пренели поједини портали. Овакве дезинформације и непроверене вести могу да произведу огромну штету клубу са традицијом, наруше његов углед стицан дуже од једног века, али и произведу несагледиве последице.

-Све што је наведено апсолутно је нетачно. Представници града Шапца, нити воде, нити су водили преговоре са Фалијем Рамаданијем, као ни његовим сарадницима. Шабачки клуба са традицијом град ће снажно подржати, привредници овог града Ии сви Шапчани коју су емотивно везани за њега и неће дозволити да о његовој судбини одлучују компромитовани менаџери са сумњивом репутацијом. Изношење оваквих дезинформација наноси штету граду Шапцу и Републици Србији – истиче др Александар Пајић, градоначелник Шапца не желећи да се бави инсинуацијама како се ова дезинформација појавила у јавности и који је крајњи циљ пласирања неистина.

У сензационалистичком тексту, за који није контактирана градска власт, наводи се “да су у току преговори са клупским структурама и градским властима”. Не желећи да улази у разлоге због којих је текст објављен без поштовања принципа струке и изјава обе стране, градоначелник Пајић је костатовао да изношење неистина може да изазова штету граду Шапцу и целој држави.

Градска управа града Шапца отворена је за све информације и изјаве око будућности Фудбалског клуба ”Мачва”, те нема разлога да се новинари позивају на “добро упућене актере” већ на проверене изворе који не скријаву информације од јавности.

Наводе и инсинуације о преузимању клуба од стране Рамаданија, које су се данас појавиле, најоштрије је демантовала и управа Фудбалског клуба “Мачва”. У клубу истичу да неистине стижи баш у тренутку када Мачва бележи успехе на спортском пољу те сумњају у добре намере креатора ове вести.
Кабинет градоначелника Шапца
др Александра Пајића




Саопштење Фудбалског клуба „Мачва“
Фудбалски клуб “Мачва” имао је много проблема у овој години, из клуба се повукао председник Ивица Краљ, а коло пре краја јесењег дела Првенства, клуб је напустио и шеф стручног штаба Драган Аничић. Клубом руководи досадашња управа која ће наставити са даљом консолидацијом, како би што спремнији дочекали пролећни део сезоне у којој је циљ опстанак у највишем рангу такмичења.

Овим путем демантујемо натписе у појединим медијима да се воде преговори о преузимању клуба са господином Фалијем Рамаданијем, који има сарадњу са највећим клубовима, у нашој земљи и Европи. Свакако би био интерес да и наш клуб има такву сарадњу, али такви разговори нису вођени. Клуб има довољно својих проблема и овакве неистине само додатно дестабилизују већ тешку ситуацију.

Актуелна управа је креатор највећег успеха у стогодишњој историји клуба и као таква има апсолутно поверење да настави рад.
ФК “Мачва”

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa