Инфо

24. децембар 2020.24. дец 2020.
фото: фб страна РК Металопластика

фото: фб страна РК Металопластика

РУКОМЕТ: РК „МЕТАЛОПЛАСТИКА“

ВРХ ОБОЈЕН У ПЛАВО

У нову годину шабачка МЕТАЛОПЛАСТИКА ће са врха своје групе Супер лиге, растерећена бриге око плеј оф места и пуна шампионских снова које носе млад састав, стручни штаб, руководство и навијачи. Низ добрих резултата, позиција на табели и самопоуздање дају наду да би могли досањати сан стар 32 године, колико је прошло од последње националне титуле шабачких „плавих“.

Победом над Новим Пазаром у Шапцу пре осам дана (37:23) и поразом Железничара у Крагујевцу, више нико није испред Металопластике и преостала три меча у јануару и почетком фебруара биће само добра прилика да се тим додатно уигра за доигравање где има највише амбиције. Преостали су дуели против Шамота и Звезде у Шапцу и гостовање Обилићу. У сва три меча „пластичари“ имају улогу фаворита и свакако бољи тим у односу на ривала. Већ од половине фебруара стартује 14 одлучујућих кола, где ће осам екипа кренути од нуле, преношења бодова нема, а већ је практично познато шест од седам ривала: Војводина, Партизан, Динамо (П), Дубочица (Л), Железничар (Н), Рудар (К) и једина дилема је позиција четири у групи Б за коју конкуришу: Нови Пазар, Звезда и крагујевачки „Раднички“.

Головима и игром се до сада истакао Вукашин Воркапић, убедљиво први стрелац екипе са 82 гола. Он је и други стрелац Групе са седам погодака мање од Ракића из Новог Пазара. После тешке повреде иза њега је и позив у репрезентацију, а осим Вула, истакао се голман Милан Бомаштар, који је на челу табеле Групе Б међу актерима који су добијали признање најбољег играча меча.

Како истичу у руководству, Металопластика ни на једном мечу није имала комплетан састав и највећа жеља и потреба у борби за титулу је комплетан тим, коме ће се прикључити дуго повређени Ђукић, а могуће је да у другом делу плеј офа, на паркет поново изађе репрезентатовац Туниса Аиди који је тренутно у процесу постоперативног опоравка.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa