Инфо

24. децембар 2020.24. дец 2020.
фото: сеха зв. сајт

фото: сеха зв. сајт

РУКОМЕТ: СЕХА ЛИГА

Поново против великана

Ново издање са десет клубова, по систему осам плус два. Почело у Битољу. У фебруару следе Татран и Загреб. Лигашки део до априла, сви у плеј офу
Лепо изгледа крај 2020. године за рукометаше шабачке „Металопластике“, а на успехе на домаћој сцени, надовезао се и почетак СЕХА лиге, међународног рукометног такмичења које доживљава десето издање. Другу узастопно, а укупно трећу годину, њен део је и некадашњи шампион Европе из Шапца. Иако је у питању Лига која не гарантује учесницима ништа више од престижа, код свих тимова постоји жеља за наступом где одмеравају снаге са великим тимовима и за европске појмове, чиме доприносе развоју своје екипе и популаризацији рукомета.

Ове сезоне, која стартује касније услед епидемиолошке ситуације, биће одигран скраћени формат. Укупно наступа десет екипа, Везспрем (Мађарска) и Мешков (Белорусија) аутоматски су изборили четвртфинале, док је преосталих осам екипа подељено у две групе по четири. После шест одиграних кола (последње је заказано за 3. април) два најбоља тима ће постати четвртфиналисти, док ће трећепласирани из једне у двомечу са четвртопласираним клубом из друге групе играти двомеч за пласман међу осам најбољих. После четвртфинала следи плеј оф.

Рудар (К) – М’пластика 25:33 (9:17)
Костолац. Без гледалаца. Судије: Секулић и Јовандић (оба Панчево), Седмерци: Рудар 3 (2); МП 2 (2). Искључења: Рудар 6; МП 10 минута.
РУДАР: Димитријевић, Мурина 1, Мердовић, Тица 3, В. Димитријевић 2, Панић 3, Ђукић, Станковић, Ђорђевић, Недељков 9, Татари 2, Недељковић 5 (2).
МП: Павковић, Додић 1, Воркапић 10, Јевтић, Писарић 3, Срдановић 5, Лисица, Миловановић 1, Трифуновић 3, Бомаштар, Иванић 2, Радисављевић, Миљковић, Бабић 4, Тодоровић, Брајовић 4 (2).


Шапчани су у понедељак поражени у Битољу од старог ривала „Пелистера“, 6. фебруара путују у Прешов, најбољем словачком тиму, а потом дочекују, 27. фебруара Загреб. Током марта ће у Шапцу бити Пелистер и Татран, а Загреб ће затворити овај део такмичења. Гарантовано је бар осам мечева за Металопластику. У другој групи су: Војводина (Србија), Вардар (Северна Македонија), Нексе (Хрватска) и Запорожје (Украјина).

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa