Инфо

24. децембар 2020.24. дец 2020.
фото: в. а.

фото: в. а.

ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА ЛИГА

ТУРНИРСКИ СИСТЕМ

Два туринира, Шабац у београдској групи. Још једно место непознато. Два најбоља одлазе на финални турнир. Друга група у Дубровнику
Регионална лига, први пут од оснивања, биће одиграна искључиво по турнирском систему. Услед епидемиолошке ситуације, могућих ограничења у преласку државних граница, одлучено је да предност добију домаћи шампионати ове сезоне, а да 12 најбољих екипа у региону одмере снаге кроз полуфиналне и финални турнир.

На пролеће ће бити познат нови регионални шампион, о њему ће се одлучивати на финалном турниру, као што је и било претходних сезона, али ће уместо лигашког пута до места на завршници бити кроз полуфиналне турнире. Шест екипа ће се борити за два места у Београду, а шест у Дубровнику. Шампион Србије ШАБАЦ биће у београдској групи заједно са екипама: Младост (Загреб), Морнар (Сплит), Јадран (Сплит), Црвена Звезда (Београд) и бољим из бараж дуела београдског Партизана и ријечког Приморја чији прошлосезонски бараж није одигран због почетка епидемије.
Турнир траје од 14. до 17. јануара, биће одигран по лигашком систему, свако против сваког, пет кола. На коначној табели по два најбоља клуба играће на финалном турниру у Загребу. У Дубровнику ће, у истом периоду играти: Југ (Дубровник), Јадран (Херцег Нови), Будва (Будва), Приморац (Котор), Раднички (Крагујевац) и Соларис (Шибеник).

Титулу брани екипа загребачке „Младости“, учесник плеј офа за Лигу шампиона и вероватно први фаворит групе у Београду. Шапчанима ће ово бити трећи узастопни наступ у квалитетнијој Регионалној лиги, А1, а укупно пета сезона у регионалном надметању.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa