Инфо

24. децембар 2020.24. дец 2020.
„Уметност“ за крај 2020.
КОШАРКА: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

„Уметност“ за крај 2020.

Шабачке кошаркашице, чланице екипе ДУГА свакако ће 2020. годину, уз све проблеме, упамтиће и по историјском успеху, пласману, први пут од оснивања, у највиши ранг српске женске кошарке, а уз тек по који лоши наступ и сасвим добрим играма у највишем рангу против много искуснијих екипа.

Шапчанке су претходне седмице савладале директног ривала у борби за опстанак, Новосадску ЖКА 76:57 (О. Степановић 22, Јозић 18 поена). Изузетно вредан тријумф у борби за опстанак, а близу су биле и великог скалпа Партизана неколико дана раније, али су Београђанке ипак победиле 75:70 (Јозић 17, Р. Степановић 14 поена). Домаће су после меча биле огорчене на суђење, док је капитен Рената Степановић позвала Савез да погледа снимак и реално оцени судијску тројку.

На крају године „Дуга“ ће на мегдан изузетној, можда и најквалитетнијој екипи у Лиги, београдском Арт Баксету. Реч је о тиму који ће се, како ствари стоје, са Црвеном Звездом борити за титулу, то показују резултати у досадашњем току сезоне. У 14 мечева славиле су 11 пута, поражени су у три наврата. Надиграли су једног од фаворита Радивој Кораћ и то на гостујућем паркету, а славиле су и у Шапцу у првом делу сезоне. Јасно је ко је велики фаворит у овом дуелу.
Играма се апсолутно истиче Катарина Зец, по учинку трећи играч Лиге. Код Шапчанки најбољи просек има Рената Степановић, капитен са просечних 13, 30 поена по мечу.

У 2021. години ДУГУ очекују изузетни важни дуели у борби за опстанак, гостовања: Радничког, Спартака и Студента у Шапцу, односно дуели у Врбасу, Новом Саду.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa