Инфо

31. децембар 2020.31. дец 2020.
Усвојен  буџет од  837 милиона динара
СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

Усвојен буџет од 837 милиона динара

Планирано мало или много у општинској каси за наредну годину, поделило мишљења одборника, од оспоравања до реалности. Захтев да грађани у месним заједницама одлучују о трошењу новца који сами издвајају
Хитан поступак за шесту седницу Скупштине општине Богатић, одржану прошле недеље у великој скупштинској сали ове локалне самоуправе, био је готово сав у знаку усвајања најважнијег планског документа, буџета за наредну годину. То је поделило мишљења одборника. И док су једни замерали што је изостављено финансирање прославе годишњице Боја на Дрини, а планирање буџета на неки начин исполитизовано, уз констатације да ће с финансијске стране бити најтеже првих шест месеци наредне године или цела 2021. због нагомиланих, а неизмирених дугова, било је и мишљења да није испоштована правна процедура за доношење најзначајнијег планског документа у години пред нама.

будући да више од 90 одсто грађана у овој локалној самоуправи живе баш од пољопривреде


Чуло се и “заједничко” мишљење да грађани месних заједница који издвајају средства треба о њиховом трошењу и да одлучују.

Уз домаћински приступ, односно рационалну потрошњу, доста тога планираног може бити решено. Рекло би се да је најважнија констатација била да је општина предвидела значајна средства у буџету за 2021. годину намењена кредитирању пољопривредника, будући да више од 90 одсто грађана у овој локалној самоуправи живе баш од пољопривреде. Наравно, предвиђено је да предност у том издвајању средстава за пољопривредну производњу имају млади који желе да остану на селу и ту заснивају своје породице и егзистенцију. У том смислу изречена је и похвала о повећаном издвајању новца за новорођенчад.
У сваком случају уочена је појава да село стари и нестаје, те се овој појави под хитно и на све начине треба супротставити.



Буџет општине Богатић за 2021. годину је усвојен уз негодовање челника опозиције који за њега нису ни гласали, с образложењем да предходно није испоштована процедура, наиме није донет нацрт, нити су они могли да се о њему изјасне уз евентуалне примедбе и сугестије.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa