Инфо

31. децембар 2020.31. дец 2020.
Владимирцима  нови санитет
ВРЕДНА ИНВЕСТИЦИЈА

Владимирцима нови санитет

У ситуацији када је број вожњи у Дому здравља повећан, ресорно Министарство одобрило је средства за набавку новог санитетског возила, опремљеног свом неопходном опремом за реанимацију пацијената
Модерно санитетско возило, чија вредност износи 5 милиона динара, стигло је у Владимирце. Значајан допринос здравственој заштити Владимирчана, остварен је посредством Министарства здравља.



-У ситуацији када је број вожњи у Дому здравља повећан, ресорно Министарство одобрило је средства за набавку новог санитетског возила, опремљеног свом неопходном опремом за реанимацију пацијената. Ово возило ће у наредном периоду бити од великог значаја за грађане општине Владимирци и повећати квалитет услуга нашег Дома здравља- изјавио је председник пштине Владимирци, Горан Зарић и похвалио запослене у Дому здравља у Владимирцима, који у овим тешким временима дају свој максимум у очувању здравља становника.

Главна сестра владимирачког Дома здравља, Лепосава Ђинић, је потврдила значај модерног санитетског возила за здравствени систем Владимираца у време епидемије Ковида – 19, али и у редовним условима јер је територијално ова општина разуђена, па возила прелазе и по 500 километара у једном правцу на дневном нивоу.



-Возило поседује комплетну опрему у случају хитне интервенције на терену. Оно поседује дефибрилатор, ЕКГ, апарат за кисеоник, пулсни оксиметар, спиналну даску. О значају овог санитета за наш Дом здравља говори и податак да ка нама гравитира 29 села, као и чињеница да имамо 12 пацијената на дијализи- објаснила је Ђинићева.
T.T.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa