Инфо

31. децембар 2020.31. дец 2020.
Уручена јубиларна признања
КУЛТУРНО-ОБРАЗОВНИ ЦЕНТАР БОГАТИЋ

Уручена јубиларна признања

Током две вечери, прошлог викенда у сали Културно-образовног центра у Богатићу, уручене су јубиларне награде и признања члановима Аматерског позоришта “Јанко Веселиновић”Богатић, поводом 70 година драмског аматеризма, односно позоришта и седам деценија КУД-а “Јанко Веселиновић”Богатић, чији је наследник Фолклорни ансамбл “Ђидо”, који под овим именом постоји и ради 25 година.

Фолклорним ствараоцима су уручена традиционална, појединачна признања за сталност у првом, припремном и дечјем ансамблу. ( пет, десет, петнаест и двадесет година).
Највише признање за 20 година сталности у “Ђиду”, додељено је Браниши Оџићу.
Признање поводом 20 година уметничког рада и руковођења Фолклорним ансамблом “Ђидо”, уручено је Милошу Симићу, а специјална признања Драгомиру Грујићу и најстаријем члану Народног оркестра Милораду Мићи Мутавџићу.

Савез аметера Србије је у писму, које је прочитала директорица КОЦ-а Снежана Јањић одао признање и нагредио ансамбл и појединце који су допринели свеукупном развоју аматеризма у свом крају, као и Републици Србији.

Поводом 70 година постојања и рада Савез аматера дипломама је наградио Аматерско позориште “Јанко
Веселиновић” и Фолклорни ансамбл “Ђидо”. Савез је доделио и два висока појединачна признања. “Златна плакета” припала је Браниславу Ковићу, поводом 35 година успешног деловања у позоришту и Милошу Симићу за 20 година уметничког руковођења Фолклорним ансамблом и укупан допринос развоју фолклорног аматеризма у Србији.

За сталност у ансамблу, награђена су 24 члана, а специјална признања додељена Ани Ковић и Мини Ђукић за допринос у развоју српске изворне народне песме.

Читав догађај, одржан је под посебним мерама заштите од корона вируса, а с правом се може рећи да традиција награђивања није прекинута, без обзира на лоше здравствене околности.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa