Инфо

31. децембар 2020.31. дец 2020.
ИДУ БОЉИ ДАНИ
ЗА ОРВС ГРАДА ШАПЦА

ИДУ БОЉИ ДАНИ

Министарство одбране Војске Србије прогласило Органзацију резервних војних старешина за организацију од посебног значаја за одбрану земље. Републички ГО ОРВС наградио административном техником Шабачку организацију. Локална самоуправа обећала у будуће сваку помоћ и сарадњу шабачким резервним старешнама. У Крупњу обновљен рад ОРВС, председник Драган Грујић. Милоје Васић о раду шабачких резервиста
На иницијативу Републичког одбора Организације резервних војних старешина у Шапцу је прошле недеље одржан радни састанак на коме су били присутни Драган Ћирковић, генерални секретар ОРВС Србије, Драган Милошевић, начелник Центра Министарства МО у Шапцу, Милоје Васић, председник шабачке ОРВС и, као домаћин, испед Градске управе, Александар Јовановић, начелник Градске управе. Циљ састанка био је, како је објаснио Драган Ћирковић, да се уруче администртивно-техничка средства као награде Организацијама у Србији које су уз велике напоре успеле да преброде све проблеме настале у последњих двадесетак година у земљи, нарочито политичке. Највећи проблем био је да се ова организација више не призна као таква. Министарство одбране Србије је препознало тај проблем и колики је значај и снага ове организације, па на основу тога републичкој ОРВС доделио значајна средства за рад активним организацијама и обнављање рада угашених организација. Међу успешним организацијама је и шабачка, па је зато награђена једним рачунаром, једим лап-топом и једним штампачем. Ова средства из руку генералног секретара ОРВС Драгана Ћирковића примио је Милоје Васић, председник шабачких резервиста.

Уручујући ова средства, уз честитку, Ћирковић је истакао да ова шабачка организација дуги низ година спада у ред најорганизованијих, најактвнијих и најупешнијих.

Овај стастанак није био измишљен да се на њему врши нека анализа или дискусија па стога није ни било дискусије.

Господин Александар Јовановић као домаћин испред Градске управе поздравио је присутне и посебно честитао шабачкој организацији на резултатима које стално постиже и посебно на заслуженој награди. Том приликом, обзиром да се до сада од 2001. године ова организација није финансирала из општинског буџета, обећао да ће се у будуће финансирати из општинске касе према својим могућностима и захтевима, и у свему другом излазити у сусрет.

Овакво обећање начелнима Градске управе буди наду да ОРВС Шапца опет буде она стара организација од посебног значаја за одбрану земље са неколико хиљада резервних старешина. Код шабачке организације то је јак ветар у леђа за још активнији рад на обуци и припреми својих чланова и становништва уопште за одбрану земље.

После овог састанка Милоје Васић изнео је још неке чињенице које осликавају ову организацију и оправдавају добијена средства:
- Ова година, обзиром на овакву ситуацију у земљи, ипак је успешна.
Задовољни смо што успешно оправдавамо нашу улогу у друштву;
- У оквиру обуке редовно смо информисали чланство о свим новинама и догађајима у организацији и друштву;
- У наредној години очекујемо још бољу садржајнију сарадњу са Градском управом, и помоћ за решавање свих проблема око недостатка просторија за рад и окупљање чланова, обуку и др.
- После обележавања стогодишњице од оснивања организације у спетембру ове године у Крушевцу нагло је порасло интересовање за чланство у организацију, што нам омогућава у будуће бољи и садржајнији рад.

Милоје Васић, председник шабачких резервиста, иначе је и члан Управног одбора ОРВС Србије и координатор у изборној јединици три-Запад, који покрива триторију Мачванског, Колубарског и Сремског округа-координира рад у градским општинским организацијама са тежиштем на обнављању рада угашених организација. У вези овог недавно је у Крупњу обновљена организација чији је председник Драган Грујић. У свим овим активностима шабачка организација, као најстарија, предњачи, има најзначајнију и одговорну улогу.

На основу свега што се чуло на састанку Шабачка организација је оправдала заслужене награде и може се закључити – за ОРВС Србије иду бољи дани.
С.Стојановић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa