Инфо

31. децембар 2020.31. дец 2020.
Збирка песама за  Јеленино оздрављење
ХУМАНОСТ МЛАДЕНА ДУКИЋА ИЗ БОГАТИЋА

Збирка песама за Јеленино оздрављење

Младић Младен Дукић (19) из Богатића недавно је објавио своју прву збирку песама под називом “Почетак краја” и сав приход од продатих књига наменио за лечење своје суграђанке Јелене Малетић (26) која је тешко повређена у саобраћајном удесу. Први пут је стегао чврсто њену руку баш на промоцији своје књиге у Богатићу и изазвао буру сентименталног расположења свих присутних. Наравно ни своје, Јеленино и чланова њене породице није се могло сакрити.

Младен од малена воли поезију. Веома је емотиван и вредан. Културне активности упражњава уопште. Зато је активан, као глумац аматер и у домаћем Аматерском позоришту.

У завршном разреду основне школе, када је учитељица Снежана Ердевички задала тему сопственог доживљаја приповетке “Буре” Исидоре Секулић у рубрици дневника, крај његовог имена нашла се велика петица. Бура као да је букнула и тако се појавио његов књижевни првенац. Наравно, помогли су и други. Пре свих предузеће “Партизан” из Богатића које је књигу штампало, потом Културно-образовни центар Богатић, Народна библиотека “Јанко Веселиновић” и овдашње Удружење писаца.

Прва збирка песама “Почетак краја”, младог Младена Дукића, угледала је светло дана, а на критике да је у њој много “сивила”, млади аутор одговара да он није Дучић, већ Дукић и изграђује свој стил писања.
Поводом хуманог геста који је одушевио све, додаје : Најсрећнији сам ако могу да помогнем. Надам се да ће мој траг следити и други. Даривање у мени изазива најлепше расположење.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa