Инфо

15. септембар 2011.15. сеп 2011.
ТЕКВОНДО: ШАПЧАНИН У КУЋИ СЛАВНИХ

ДЕДИЋ МЕЂУ ВЕЛИКАНИМА

Извршни директор Теквондо куће славних потврдили су избор Шапчанина Јована Дедића, као признање за изузетна достигнућа у категорији животно дело са свим почастима, правима и привилегијама. Потпис Извршног директора Џерарда Робинса увео је Дедића у кућу великана. То је по допису нашем листу најзначаније признање на нашим просторима.
- Овај процес трајао је око шест месеци, а започео је предлогом директора куће славних у Европи. Потом сам документацију послао у Америку, уз бројна додатна документа и питања да бих добио писмо да сам у кући славних, у изузетној години у којој је додељена у Кореји месту рођења Теквондоа, блиста Дедић.
Церемонија је одржана 25. августа, напомињући да су битни били, да је оснивач спорта, вишеструки национални шампион у тешкој категорији, овлашћени испитивач теквондо федерације. Подсећао се Дедић да је далеке 1978. године постао члан, касније и такмичар клуба “Југотурбина“ у Карловцу, 1984. основао клуб “Занатлија“ у Шапцу 1985. основао Теквондо Савез Србије, 1990. организатор задњег првенства СФРЈ, 1991. довео Парк Со Нама на први семинар у Шапцу, 1992. изабран за селектора мушке репрезентације. У низу завређених почасти, следи пут у Аустралију где ради као професионални тренер, постављање за државног тренера Викторије, лични тренер Каролајн Бертасек Аустралијске Олимпијске победнице, тренер репрезентације Аустралије на отвореном првенству Кореје те национално спортско признање 2007. за допринос спорту.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa