Инфо

31. децембар 2020.31. дец 2020.
вк сава: фото В. А.

вк сава: фото В. А.

ВАТЕРПОЛО: ВК „САВА“

Рецепт за будућност

Прилике које се изненада укажу треба искористити, јер је питање да ли ће се још некада указати. Шабачка САВА, други ватерполо клуб нашег града, искористио је могућност да се овог лета пласира, први пут у историји, у прволигашко друштво. Храбро се упустио у тај изазов од јесени, одлучан да не мења основни принцип на коме је базиран рад.

-Волим да кажем како желимо да будемо шабачки Атлетик Билбао. Желимо да тим буде састављен од момака из наше школе ватерпола, најбољих младих у региону, уверени да ће лигашки систем јесен-пролеће, утакмице са много искуснијим, прекаљеним играчима, бити богатство за њих и њихове каријере. Од тога не одустајемо и утолико је веће задовољство што смо успели да будемо на средини табеле после полусезоне – истиче председник клуба Никола Цар.

Наравно „Сава“ је филијала шампиона Србије, екипе „Шапца“, а велики сан је да једне године ова екипа поднесе пријаву за учешће у Купу, те да уследи и градски дерби. Садашњост је стварање базе за изузетно квалитетне генерације које долазе.



-Годиште 2008. ВК „Шабац“ је шампион Србије, 2007. је вицешампион, 2006. су међу пет најбољих у Србији. Тек 2007. и 2008. су могли да почну у правом тренутку да тренирају ватерполо на свом базену, од 2015. године, све старије генерације нису имале ту могућност и тај недостатак треба надокнадити, тог годишта, логично, много је мање. Верујем да је „Сава“ прави пут за напредак. Већ смо укључили два момка 2006. годиште да играју, Новаковића и Радовановића, ускоро ће добити шансу и поменуте изузетне генерације, седмо и осмо. Ово је концепт који примењује Партизан са Бањицом, односно Војводина са Дунавом. Већ се истичу неки играчи, попут капитена Пантелића. Настављамо даље да радимо и циљ нам је да будемо што боље пласирани на крају сезоне. Две победе нас деле математички од опстанка, али не стајемо када то остваримо, већ ћемо се трудити да некога изненадимо. Осим резултатског, бележимо и играчки напредак у односу на почетак сезоне – додаје Цар.

Тренер Саве је некадашњи играч Шапца Бојан Богићевић, Цар помаже искуством у базену, а на клупи и у базену подршку пружа и трећи бивши играч Шапчана Лончарић. Наставак сезоне је крајем фебруара.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa