Инфо

14. јануар 2021.14. јан 2021.
Спремни да одговоре на све изазове
ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО ВАТРОГАСНО СПАСИЛАЧКУ ЈЕДИНИЦУ ШАБАЦ

Спремни да одговоре на све изазове

Млади људи, посвећени овом послу, заслужују да се о њима чује, а град хоће да промовише сигурност и безбедност свих наших суграђана
Градоначелник Шапца Александар Пајић посетио је у уторак Ватрогасно - спасилачку јединицу у Шапцу. Циљ посете био је упознавање са капацитетима јединице, као и промоција возила добијеног од Министарства унутрашњих послова.

Током последње три године ВСЈ у Шапцу је добила неколико, за обављање њиховог посла, веома значајних возила од МУП-а. Последња два у низу су ауто хидрауличне лестве, које могу да досегну висину изнад 30 метара и АТВ (аутономно теренско возило) које ће бити распоређено у Крупањ.

-Договорили смо се, чим буду бољи временски услови, да направимо демонстрацију свега што ВСЈ у Шапцу има како би и суграђани видели да је њихова сигурност и безбедносту на високом нивоу. Млади људи, посвећени овом послу, заслужују да се о њима чује, а град хоће да промовише сигурност и безбедност свих наших суграђана. Истакао бих велико учешће МУП-а и министра Александра Вулина који показује да је подршка Државе и Министарства пресудна у стицању безбедносних услова за наше грађане у тешким ситуацијама, као што су поплаве, пожари, саобраћајне незгоде, када ова јединица дејствује.

Граду Шапцу, који има доста вишеспратница, где до сада нисмо имали адекватне могућности спашавања људи са великих висина, ново возило у многоме помаже. Надамо се да ће такве ситуације бити изузетно ретке или да их неће бити уопште, али смо са ВСЈ у Шапцу потпуно сигурни да ћемо на прави начин одговорити изазовима који пред нас буду постављени, рекао је Александар Пајић.

Командант Ватрогасно спасилачког батаљона Шабац Горан Стефановић истакао је да су техника, опрема и возила у доброј мери зановљени и да им евентуално недостаје још једно навално возило, али и да верује да ће га ускоро добити.



-Захваљујући великим напорима МУП-а, током последње три године добили смо неколико, за нас веома значајних, нових ватрогасно-спасилачких возила. Последње које је стигло су ауто хидрауличне лестве, намењене за гашење пожара на високим објектима и евакуацију угрожених са великих висина. Раније смо добили навално возило носивости четири тоне воде и једну ауто цистерну, носивости 10 тона воде. То је од изузетног значаја за нормално функционисање и рад ове јединице у ванредним ситуацијама, рекао је Стефановић.

Командант Стефановић се захвалио градоначелнику Пајићу што је већ на почетку свог мандата посетио јединицу и упознао се са ресурсима и капацитетима, али и са проблемима. Тренутно главни проблем представља недовољно услован Ватрогасни дом, који није реновиран још од изградње шездесетих година прошлог века.

-Градоначелник је обећао да ће нам помоћи да приведемо крају посао око израде пројектне документације за реконструкцију Ватрогасног дома. Надамо се да ће ове године почети реконструкција Ватрогасног дома, рекао је Горан Стефановић.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa