Инфо

14. јануар 2021.14. јан 2021.
Елиxир Група донирала 30.000 евра  за куповину контејнера за пострадале  од земљотреса у Хрватској
Саопштење Фонда Б 92 и Српског филантропског форума

Елиxир Група донирала 30.000 евра за куповину контејнера за пострадале од земљотреса у Хрватској

Износ донације од 30.000 евра употребљен је за куповину осам контејнера који су транспортовани из Београда и уручени породицама на угроженом подручју Баније
У акцију солидарности Фонда Б92 и Српског филантропског форума (СФФ) са грађанима Хрватске који су у недавном разорном земљотресу остали без кућа, прва се укључила Elixir група (Шабац и Прахово) са донацијом за набавку контејнера за привремено становање. Износ донације од 30.000 евра употребљен је за куповину осам контејнера који су транспортовани из Београда и уручени породицама на угроженом подручју Баније.



- Подржали смо акцију Фонда Б92 и СФФ-а јер су нам свима, у светлу актуелне пандемије и несреће која је додатно задесила Петрињу и околна места у Хрватској, указали на универзалну вредност солидарности. Elixir је партнер и ослонац заједница у којима послује, спреман да се одазове и у хитним случајевима у којима су угрожени безбедности и животи људи. Учествовали смо у великој акцији набавке респиратора здравственом систему Србије прошле године, а ову смо почели изразом подршке и солидарности са житељима Петриње који су остали без својих домова. Изазови са којима се сви данас суочавамо не смеју водити у социјалну изолацију, већ морају бити покретачи веће емпатије, бољег међусобног разумевања и сарадње - рекла је Маргарета Мусић, управитељка Elixir Фондације. Веран Матић, председник УО Фонда Б92 и извршни директор СФФ који су покренули и ову хуманитарну активност, позвао је и друге компаније и појединце да се укључе у акције солидарности са народом Баније.

Elixir је партнер и ослонац заједница у којима послује, спреман да се одазове и у хитним случајевима у којима су угрожени безбедности и животи људи


- Штета причињена земљотресима заиста је велика и неопходна је не само регионална, већ и међународна солидарност како би се ефекти штете ублажили и како би се у што краћем временском периоду пронашла решења за све који су остали без крова над главом. У првом кораку, то су привремени објекти али већ сада треба припремати акције подршке за трајна решења, нове куће и друге објекте, чим се створе временски услови. Помоћ упућујемо свим пострадалима без обзира на националну припадност - објаснио је Матић.

Сви који желе да се придруже могу контактирати Српски филантропски форум и office@filantropskiforum.com и fond@fondb92.org.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa