Инфо

14. јануар 2021.14. јан 2021.
Радост за 115 малишана
УСПЕШНО ОРГАНИЗОВАНА ЈОШ ЈЕДНА АКЦИЈА “ЈЕДАН ПАКЕТИЋ-МНОГО ЉУБАВИ”

Радост за 115 малишана

Пакетићи прикупљени у традиционалној акцији “Један пакетић-много љубави” , коју организује Црвени крст у сарадњи са власницима трговинских радњи и грађанима, додељни су најмлађим становницима коцељевачке општине.

Према речима секретара Црвеног крста у овој хуманитарној акцији, захваљујући продавцима и купцима, обезбеђено је, као и прошле године, 115 пакетића у које је спаковано 460 килограма слаткиша и сланиша. Учествовало је 15 трговинских објеката, четири више него лани.

Вреће са слаткишима стигле су до малишана у Голочелу, Доњем Црниљеву, Ћуковинама, Драгињу и Коцељеви.

–У овим месним заједницама смо доделу пакетиће у складу са поштовањем актуелних епидемиолошких мера организовали у школама и просторијама Црвеног крста. У селима Брдарица, Зукве, Дружетић, Баталаге и Свилеува допремање пакетића до најмлађих обавило је наших 15-ак волонтера који су прешли око 120 километара. Реч је о деци из социјално угрожених породица а ове године обухваћена су и она која се налазе у хранитељским- изјавио је Милан Глумац и додао да је поред новогодишњих пакетића до деце из угрожених породица стигло и око 70 килограма гардеробе, одеће и обуће, коју је донирала организација “Солидарност за Косово” Арно Гујон.

–То је заправо део донације која је стигла још током летњих месеци и један део је већ подељен раније, а овај мањи смо оставили да то учинимо током празничног периода кроз ову акцију- рекао је секретар Црвеног крста.

Организатори ове традиционалне акције сваке Нове године прижељкују да пакетићи буду што тежи, садржајнији, квалитетнији. У њима се у последње две године нађе и по која играчка. Али, малишанима највише значи тренутак пажње, сазнање да су важни, да неко мисли на њих и да ће нешто добити за Нову годину и Божић, необазирући се превише на садржај поклона. Никада нико од њих није рекао да је нечега у пакетићима мало или превише. За већину малишана из социјално угрожених породица ово је једини новогодишњи поклон.

–Успели смо да одржимо традицију када је реч о акцији којом смо ипак задовољни, имајући у виду целокупну ситуацију у којој се друштво налази. Могло је бити и више прикупљених пакетића али то нас не изненађује. Још мање обесхрабрује. И у току године ћемо организовати сличне акције за самохрана старачка домаћинства јер постоји жеља и спремност власника трговинских објеката да се укључе у тај вид рада. И сами иницирају одређене акције. То је нама додатни “ветар у леђа” јер није мала ствар када имате некога ко је спреман за сарадњу- поручио је Глумац.
В. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa